BEZ PREMINULIH, 51 NOVOZARAŽENI: Epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

04. 11. 2021. u 14:36

TOKOM minula 24 sata kovid zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, srećom, ne beleži nijednog preminulog pacijenta, u odnosu na prethodne dane.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, 51 НОВОЗАРАЖЕНИ: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

REŠENjE Panorama Gornjeg Milanovca, Foto Arhiva

Broj pacijenata u toj „crvenoj“ zoni stalno varira, uz sve prijeme i otpuste. U njoj se, prema današnjim zvaničnim podacima, od kovida-19 leče 43 pacijenta.

- Kod njih 42 potvrđen je virus korona, jedan pacijent ima negativan test, jedan je prevezen u Kovid bolnicu u Kruševac, drugi u Klinički centar u Kragujevac. Tokom minula 24 sata primili smo sedam osoba sa simptomima koji ukazuju na koronavirus, sedmoro smo otpustili na kućno lečenje – potvrđuje dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Najnoviji podaci iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu glase:

- Kod još 51 osobe potvrđen je koronavirus, među kojima, nažalost, ima još 16 dece.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 166 osoba. U celom tom periodu, koronavirusom ukupno je, do ovog izveštavanja, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.826 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 1.964, od kojih 281 dete.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju glasi: bilo kojim od četiri raspoloživa cepiva prvi put je vakcinisano 17.399 osoba, drugom dozom 16.513, a trećom, buster dozom 5.621.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri