VIŠE OD 500 PREVENTIVNIH PREGLEDA: Specijalisti bili dostupni Vranjancima tokom vikenda

J.S.

09. 08. 2021. u 15:05

VIŠE od pet stotina pregleda urađeno u Zdravstvenom centru Vranje tokom vikenda u akciji besplatnih preventivnih pregleda.

ВИШЕ ОД 500 ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА: Специјалисти били доступни Врањанцима током викенда

Foto: J.S.

Zdravstveni centar Vranje je prethodnog vikenda prema instrukcijama Ministarstva zdravlja organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda u subotu i nedelju, 7. i 8. avgusta, gde se u periodu od 8 do 14 časova javilo dosta zainteresovanih građana koji su mogli da urade niz pregleda u specijalističkim ambulantama, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje.

Zainteresovani građani su imali priliku da urade internistički pregled sa EKG-om u Internističkoj ambulanti, hirurški pregled u Ambulanti za opštu hirurgiju, ginekološki pregled u Ginekološko-akušerskoj ambulanti, preventivni ORL pregled u Ambulanti za ORL, kao i preglede u Oftalmološkoj ambulanti, Pedijatrijskoj ambulanti, Ambulanti za sportsku medicinu, Ambulanti za dermatološko-venerološke bolesti, Urološkoj ambulanti, Ambulanti za mentalno zdravlje, kao i preglede na Stomatologiji.

Građanima je na raspolaganju bila i laboratorijska dijagnostika (kompletna krvna slika i merenje šećera u krvi), analize Centra za prevenciju sa polivalentnom patronažom, kao i radiološki pregled, uz prethodno postavljenu indikaciju od lekara, nakon pregleda u specijalističkoj ambulanti (ultrazvuk abdomena).

Najviše preventivnih pregleda urađeno je u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u Domu zdravlja Vranje i to oba dana akcije preventivnih pregleda, dok je u Bolnici najveće intersovanje naših građana bilo iskazano za ultrazvučne preglede abdomena, gde je u oba dana akcije preventivnih pregleda bilo i pregledano najviše građana. Ne tako malo interesovanje građani su pokazali i za preventivne preglede u domenu internističkih pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)