VELIKI USPEH FUBDALERKI ŠABAČKE MAČVE: Gradonačelnik Pajić primio pobednice Kupa Srbije

V. Mitrić

06. 06. 2021. u 21:49

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić upriličio je prijem u Gradskoj kući za fudbalerke "Mačve" i njihovog trenera Milenka Aksentijevića, povodom osvajanja Kupa Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za kadetkinje.

ВЕЛИКИ УСПЕХ ФУБДАЛЕРКИ ШАБАЧКЕ МАЧВЕ: Градоначелник Пајић примио победнице Купа Србије

Foto: V. Mitrić

One su u finalnom meču koji se igrao u ,,kući fudbala“ Sportskog centra u Staroj Pazovi savladale ŽFK "Spartak" iz Subotice rezultatom 5:3.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić rekao je da je ovo najveći uspeh u istoriji ŽFK Zapadne Srbije, te da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti fudbalerke ,,Mačve“ (devojčice 2004, 2005. i 2006. godište), pobednice Kupa FSS za sezonu 2020. i 2021. godine.

- Ovu sjajnu pobedu dočekali smo sa ponosom i ogromnom radošću - priča Pajić. - Izuzetno mi je drago što vidim napredak ženskog fudbala u Šapcu. Naše fudbalerke su dokaz da Šabac nije samo grad talenata u muškom fudbalu, već i u ženskom. Njihov ostvaren rezultat je nesumnjivo vredan poštovanja. Verovale su u sebe, umećem i posvećenošću su se izborile za vrh tabele. Čestitam na pobedi celokupnoj ekipi.Želim mladim fudbalerkama da još više razvijaju svoj sportski duh, kao i mnogo pobeda i osmeha u životu. Bilo bi mi drago ukoliko naše fudbalerke ostanu u ovom sportu, bez obzira što su u ovom ranom uzrastu osvojile najviše priznanje. ŽFK "Mačva" je mnogo mlađa sestra muškom fudbalskog klubu ,,Mačva“, ali zahvaljujući sjajnim rezultatima i potencijalom ima više od 100 registrovanih devojčica u klubu.

Grad će podržati  njihov trud i rad, rekao je čelni čovek grada na Savi. Siguran je, veli, da će se i u godinama koje su pred nama veseliti uspesima ove dece.

- Šabac je grad sporta i krupnim koracima ga kreiramo kao grad budućnosti - poručio je gradonačelnik.

Trener ŽFK "Mačva" istakao je da je ovo uspeh svih igračica, te da su ovom pobedom pokazale da su izuzetno talentovane i odgovorne.

- Sve ono što radimo na treningu pretvaramo u praksu, a praksa nam je utakmica. Prvenstvo Srbije u fudbalu za žene, naše fudbalerke završile su na drugoj poziciji, sa osvojena 53 boda, odmah iza beogradske "Crvene Zvezde", a čak devet bodova više od ekipe "Spartaka" iz Subotice. Samim tim, izborile su se za baraž utakmice, za ulazak u Elitni rang takmičenja. Kadetska ekipa i dalje je prvoplasirana u svojoj ligi i očekujemo da osmi put uzastopno, budu prvaci  rekao je Aksentijević.

Prvotimka "Mačve” Anđela Bešić kaže da su ponosne jer su pokazale da ženski fudbal može biti još jedan prepoznatljiv znak Šapca.

- Osvojiti Kup FSS je neopisiv osećaj. Trudile smo se i dale sve od sebe da pobedimo. Dokazale smo da ženski fudbal može da uspe i bude budućnost Šapca - navela je Bešićeva.

Prijemu su prisustvovali  i Mile Isaković savetnik gradonačelnika za sport i sportsku infrastrukturu i Marko Panović član Gradskog veća za sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju