MEDVEDEV RUŠI NOLETA? Ruski teniser ima velike ambicije, ali je zagrizao preveliki zalogaj

Novosti online

09. 02. 2021. u 17:33

RUSKI teniser Danil Medvedev obeležio je kraj prošle sezone, a u istom ritmu nastavio je i početkom 2021. godine, pa je stigao i do 15. uzastopnog trijumfa, savladavši Vaseka Pospišila sa 6:2, 6:2, 6:4.

МЕДВЕДЕВ РУШИ НОЛЕТА? Руски тенисер има велике амбиције, али је загризао превелики залогај

Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Taj podvig očigledno je okuražio sjajnog ruskog tenisera koji sada ni manje ni više nego najavljuje napad na rekord Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta svih vremena ima u svom vlasništvu rekord od 43 trjumfa koji je postavio pre tačno deceniju u onoj epskoj sezoni 2011. godine - verovatno najboljoj koju je ikad ijedan sportista imao (deset titula uključujući tri gren slema i pet mastersa, jedno polufinale gren slema, 6:0 protiv Nadala - sve u finalima, 4:1 protiv Federera...), a Medvedev veruje da može da nadmaši taj rezultat?!

- Nalazim se u dobroj seriji, ali ne znam sve teniske rekorde. Znam da su Novak, Rodžer i Rafa imali oko 40 uzastopnih pobeda. Malo igrača to može, posebno na velikim turnirima. Nadam se da mogu da produžim seriju što više. Imam samopouzdanja i vere u sebe, znam da mogu! Ali, nikada nije lako na grend slemu - rekao je ruski teniser.

Medvedev se osvrnuo i na Noletovu inicijativu da se linijske sudije zamene houk-aj sistemom.

- Teško je govoriti o tome jer neki ljudi gube posao. Ipak, ovo je savremeni svet, ne samo u tenisu. Ako ćemo pošteno, tehnologija daje razloge da budete manje frustrirani. Čak iako se pogreši. Zato je podržavam - zaključio je Medvedev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri