DERBI ZA VUKANA I VIŠI RANG! Sjajni Rekreativo i Lavovi pozivaju ljubitelje rukometa: Dođi, podrži, budi human!

R. Jokić

10. 05. 2022. u 09:39

U SC Voždovac na Banjici, u četvrtak, 12. maja, u 19.30 biće odigrana utakmica PRL Centar između Rekreativa i Lavova, koja će odlučiti o putniku u Super B ligu Srbije. Ipak, u prvom planu ovaj put je - humanost.

ДЕРБИ ЗА ВУКАНА И ВИШИ РАНГ! Сјајни Рекреативо и Лавови позивају љубитеље рукомета: Дођи, подржи, буди хуман!

FOTO: RK Rekreativo

Sav novac biće uplaćen na račun Vukana Stoiljkovića, za lečenje SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Slobodan termin za prijem u bolnicu je 18. maj, tako da je situacija hitna i moramo svi da se angažujemo i pomognemo mu pošto nedostaje još 730.000 evra.

Prilika za to je i pomenuti susret na Banjici, o kom nam je više rekao rukometaš Rekreativa Ivan Drenovac.

- Ovo je najvažnija utakmica u istoriji našeg kluba, potrebna nam je pobeda od pet golova razlike da bismo ušli u viši rang, ali potrebna nam je i podrška! Podrška na tribinama, kao i podrška za pomoć Vukanu!

- Mi smo svi matorci, iza nas su uspešne karijere, a promocija u ligu iznad trenutne nam je najznačajnija zbog tog humanitarnog dela, dodao je Drenovac.

Pomenuo je samo neke od akcija RK Rekreativo.

- Uživamo u rukometu, zato još uvek i igramo, eto dešava se da pobedimo svu tu "decu" i dođemo u situaciju da se borimo za titulu, ali kad god je neka humanitarna akcija to nam je na prvom mestu, ispred tog našeg uživanja. Tako umesto sponzora na dresovima promovišemo "Amber alert", na utakmicama su bile kutije, takođe za pomoć poput ove koju planiramo za Vukana, na prvom susretu sa Lavovima sakupili smo 60.000 dinara za jednu devojčicu... Uskoro nam stižu tri potpisana dresa, po jedan Vesprema i Segeda, te reprezentacije, a koji će ići na licitaciju - za Vukana!

Rekreativo je zanimljiva družina...

- Da, igramo uz krilaticu "Pivo, pivo, Rekreativo", a tu je mnogo poznatih imena! Rastko Stojković, bivši kapiten reprezentacije, pa onda Dragan Zurnić, prvak sveta iz 1990. godine, nekada je igrao za Zvezdu i Partizan. Takođe, Marko Pavlović, internacionalac u Francuskoj i bivši član crno-belih, sada trener Obilića... Ne zaboravimo ni Slavka Krnjajca, trenutno vodi ŽRK Nova Pazova, igrao je za Zvezdu, u Austriji. I da, tu je Darko Milošević, on je 1968. godište, njega gajimo za Nobelovu nagradu za najstarijeg profesionalnog igrača, pa tek onda može u penziju - uz smeh je ispričao Drenovac.

FOTO: RK Rekreativo

Za kraj ovog druženja poslao je moćnu poruku.

- Uvek je najbitnije pomoći nekome, to je jedini ispravan put, bez trunke ličnog interesa. Najvažnije je animirati što više ljudi da bi sve uspelo, nama to nije problem, pa makar donelo i 100 dinara više... Koliko god ova utakmica bila važna, koliko god želeli pobedu, nama je ipak najvažnije da pobedi Vukan!

Inače, Ivan je jedan od osnivača Rekreativa, koji ove godine slavi deceniju postojanja, a svojevremeno bio je sjajan igrač Partizana, Zvezde i Vojvodine i još nekolicine srpskih klubova, te internacionalac u Francuskoj. Treba pomenuti i da je s velikim uspehom branio boje naše zemlje u rukometu na pesku.

Titulu u humanosti Drenovac i Rekreativo odavno su osvojili, a vas još jednom pozivamo da ispunite tribine na Banjici do poslednjeg mesta - za Vukanovu pobedu!

SMS 1239 na 3030 se podrazumeva! Dođi, podrži, budi human!

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista