ŠEKI JE BIO ŠAMPION NA TRKAMA I U ŽIVOTU: Danas sahrana Vladimira Šekularca, vozača nastradalog na stazi u Beranovcu

S. BABOVIĆ

01. 06. 2021. u 09:00

JEDVA od bola govore prijatelji Vladimira Šekularca (38), popularnog vozača iz Župe, koji je tragično izgubio život u nedelju na auto-trci na stazi Beranovac kod Kraljeva.

ШЕКИ ЈЕ БИО ШАМПИОН НА ТРКАМА И У ЖИВОТУ: Данас сахрана Владимира Шекуларца, возача настрадалог на стази у Берановцу

FOTO: Privatna arhiva

Većina ih je u ponedeljak bila u mimohodu u kapeli u Kožetinu, najstarijem delu Aleksandrovca, gde je neutešna porodica od 14.00 primala izjave saučešća.

Župa se pripremala za današnju sahranu na Kožetinskom groblju, zakazanu za 16.00. Procene su da će više stotina ljudi prisustvovati oproštaju od Šekularca, a posle razgovora sa njegovim prijateljima iz Aleksandrovca, bilo je jasno i zašto se za Šekijem toliko žali.

- Mogu samo da vam kažem o njemu sve u superlativu, divan čovek, suprug, najbolji drug, vozač, kolega - kaže, za "Novosti", neutešni Zoran Jablić, vozač i kolega iz AMSK "Župa" iz Aleksandrovca.

- Znao sam ga 30 godina. On je vozio 15, ja 20. Bili smo zaljubljenici u trke. I delili smo zajedno mnoge trenutke. Putovali na takmičenja, nalazili se jedno drugome.

Jablić, kao i drugi sagovornici "Novosti", jedva govori o Šekularcu u prošlom vremenu. Skamenjeni su se vratili u nedelju iz Kraljeva. Za sve njih, Šeki nije bio samo šampion na trkama, već i u životu. Umesto trofeja, nosili su prizore sa trke. U okviru kluba živeli su kao jedna porodica. Mnogi su poznavali i Šekijevog oca Radoja, šaljivdžiju, boema, strastvenog ljubitelja automobilizma, lovca.

- Vlada je bio i uspešan u svakom poslu, uvaženi prevoznik, komšija, a na trkama "jugića" osvajao je više od 25 odličja - pričaju sagovornici "Novosti".

- Supruga Jelena i dva sina su neutešni. To je poštena, omiljena porodica u Župi.

FOTO: Privatna arhiva

Poruke saučešća ne prestaju da pristižu na adresu prodice Šekularac iz cele Srbije, o čemu su već izveštavale "Novosti". Prema informacijama "Novosti", Vladimir Šekularac nastradao je na aerodromu Beranovac u devetom krugu, kada je pri velikoj brzini udario u betonsku ogradu. Trka je prekinuta odmah, a pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice izvukli su iz automobila Vladimira.

Sanitetom je prebačen do Opšte bolnice Studenica u Kraljevu. Nažalost, i pored svih pokušaja lekara da mu spasu život, teške povrede glave pokazale su se kao kobne. Srce velikog šampiona prestalo je da kuca. U Župi će ga pamtiti zauvek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati