MONSTROUZNA PARTIJA JOKIĆA: Amerika se klanja Srbinu i Harden se poklonio Nikolinom trip dablu (VIDEO)

Beta

29. 12. 2020. u 08:18

KOŠARKAŠI Denvera pobedili su noćas Hjuston sa 124:111, predvođeni srpskim centrom Nikolom Jokićem koji je ostvario tripl dabl učinak i ostvarili prvu pobedu u novoj sezoni u NBA ligi.

МОНСТРОУЗНА ПАРТИЈА ЈОКИЋА: Америка се клања Србину и Харден се поклонио Николином трип даблу (ВИДЕО)

Foto AP

Jokić je utakmicu završio sa 19 poena, 18 asistencija i 12 skokova, što je njegov drugi tripl dabl u poslednje tri utakmice, a ukupno 43. u karijeri, čime se izjednačio sa Fetom Lejverom na devetom mestu večne liste. Jokić je postao prvi centar od Vilta Čembrlena 1968. godine koji je imao više od 18 asistencija u jednoj utakmici.

"Ja jednostavno tako igram, pokušavam da pronađem igrača otvorenog na šut. Moji treneri su mi dali slobodu da to radim", rekao je Jokić.

U pobedi Denvera učestvovali su Džamal Marej sa 21 poenom, pre nego što je četiri minuta pre kraja izašao iz igre sudara glavom sa protivničkim igračem i Pol Milsap sa 19 poena. Majkl Porter ubacio je 14 poena uz devet skokova, Geri Heris takođe 14 poena, Monte Moris 12, a Vil Barton 11 poena.

"On je sjajan igrač, veliki talenat. Znaš da će te, svaki put kada si otvoren, Jokić 'pogoditi' asistencijom", rekao je Milsap.

U ekipi iz Hjustona, koja je imala samo devetoricu igrača na raspolaganju, najbolji je bio Džejms Harden sa 34 poena, osam asistencija i šest skokova. Kristijan Vud postigao je 23 poena, Dejvid Nvaba 14, a Sterling Braun 12 poena.

Zbog protokola u vezi sa korona virusom u ekipi Hjustona nije bilo nekolicine igrača, među kojima i Džon Vol, Demarkus Kazins i Erik Gordon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!