ŽALGIRIS MUČE POVREDE: Tim iz Kaunasa u problemima pred Partizan

Novosti online

13. 12. 2023. u 16:57

KOŠARKAŠI Partizana u 14. kolu Evrolige gostuju Žalgirisu. Očekivanja od ove utakmice izneo je trener tima iz Kaunasa Kazis Maksvitis.

ЖАЛГИРИС МУЧЕ ПОВРЕДЕ: Тим из Каунаса у проблемима пред Партизан

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Litvanski stručnjak ima baš kao i crno-beli probleme sa izostankom igrača. Na prošlim mečevima u timu nisu bili Arnas Butkevičijus, Brejdi Menek i Lukas Lekavičijus. Sada se na povredu požalio i novajlija Edmund Samner.

Za ekipu iz Beograda neće igrati Uroš Trifunović, Frenk Kaminski i Aleksa Avramović.

- Partizan je po ofanzivnom rejtingu jedan od vodećih timova u Evroligi. Mogu da izvuku dosta faulova i slobodnih bacanja. Veoma su raznovrstan tim. Imaju nekoliko lidera u Kevinu Panteru, Pi Džej Doužeru i Džejmsu Naneliju. Ovo je verovatno jedini tim Evrolige gde visoki igrači šutiraju trojke. Skoro svi u timu Partizana šutiraju trojke. Mogu da "produže" teren, mogu da igraju nestandardne situacije ili da igraju u reketu. Partizan je u dobrom ritmu, pošto je prošle nedelje pobedio u oba domaća meča, ali mislim da ćemo prvo morati da pogledamo sebe. Kao što ste videli, imamo dosta povreda. Među raspoloživim igračima Ned Montvila nije mogao da trenira zbog bolesti, a Edmond Samner nije potpuno oporavljen posle udarca koji je dobio protiv Nevežisa. Nadam se da će se svi iz dana u dan vraćati na teren - rekao je Maksvitis.

Žalgiris je u utorak angažovao bivšeg igrača Crvene zvezde Ostina Holinsa, ali ostaje da se vidi da li će on biti na terenu protiv tima Željka Obradovića.

- Tu je i novajlija Ostin Holins, koga ćemo tek danas prvi put probati, da vidimo u kakvoj je formi. Moramo da rešimo svoje probleme i da sa Partizanom uđemo u borbu sa smanjenom rotacijom - zaključio je 46-godišnji stručnjak.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori