ODMAH PROTIV NAJJAČIH: Košarkašice Srbije saznale s kim igraju na otvaranju Evropskog prvenstva

Novosti online

13. 04. 2023. u 18:47

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće 15. juna protiv selekcije Turske u Ljubljani prvog dana Evropskog prvenstva, saopštio je danas evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

ОДМАХ ПРОТИВ НАЈЈАЧИХ: Кошаркашице Србије сазнале с ким играју на отварању Европског првенства

FOTO: EPA

FIBA Evropa je danas objavila kompletan raspored takmičenja na EP za košarkašice koje će biti održano od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu.

Srbija će prvi meč u grupi D na EP odigrati 15. juna od 15 sati protiv Turske. Izabranice selektorke Srbije Marine Maljković će se u drugom kolu 16. juna sastati sa Slovačkom od 20.45 sati. Srbija će poslednji meč u grupi odigrati 18. juna od 15 časova protiv Mađarske.

Prvoplasirane selekcije iz svake grupe izboriće plasman u četvrtfinale. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije iz svake grupe igraće jedan kvalifikacioni meč za plasman u četvrtfinale EP.

Kvalifikacioni mečevi za plasman u četvrtfinale na programu su 19. i 20. juna, a četvrtfinala su 22. juna. Polufinala i dva meča poraženih u četvrtfinalima, koji će se boriti za peto mesto koje vodi na Olimpijske igre, zakazana su za 24. jun. Mečevi za peto i treće mesto, kao i veliko finale, biće odigrani 25. juna.

Srbija brani titulu na EP, pošto je pre dve godine u finalu u Valensiji pobedila Francusku 63:54.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu