PARTIZAN FANTASTIČNO ZAPOČEO KUP KORAĆA: Crno-beli deklasirali Spartak u Nišu! Sve na krilima sjajnog Lesora i Anđušića

Novosti online

15. 02. 2023. u 19:46

KOŠARKAŠI Partizana fantastično su otvorili ovogodišnje izdanje Kupa Radivoja Koraća. Pred crno-belom četom ovoga puta oružje je položio Spartak iz Subotice, a konačan rezultat bio je 91:69.

ПАРТИЗАН ФАНТАСТИЧНО ЗАПОЧЕО КУП КОРАЋА: Црно-бели декласирали Спартак у Нишу! Све на крилима сјајног Лесора и Анђушића

FOTO: Aleksandar Ilic

Rezultatska neizvesnost postojala je samo u prvoj deonici, kada je veliki autsajder pokazao zube, velikom favoritu. 

Delovalo je da bi ekipa Željka Lukajića potencijalno mogla do neizvesne završnice i senzacije, ali su naredne tri deonice pokazale veliku razliku u klasi između današnjih rivala.

Nakon nešto slabijeg starta crno-beli izgradili su velikih +19 već do poluvremena.

Startna postava sačinjena isključivo od srpkih igrača - Anđušić, Avramović, Smailagić, Trifunović, Vukčević, nije dala rezultate. Međutim, već po povratku Pantera, Ledeja i Lesora na parket, stvari su legle na svoje mesto, krenula je prepoznatljiva crno-bela dominacija.

Prednost je rasla, grobari su i u Nišu, i protiv ne baš atraktivnog protivnika bili vetar u leđa svojim herojima, koji su rutinski iz minuta u minut povećavali prednost.

Drugo poluvreme kao da je bilo formalnost, a u crno-belom taboru istakli su se Tristan Vukčević, koji je doživeo jezivu povredu sredinom druge deonice, barem je tako delovalo, ali se vratio na parket potom. Kao i Danilo Anđušić, koji je još jednom iskoristio minutažu maksimalno i začinio veče svojim šuterskim minijaturama.

Navijači Partizana su u jednom trenutku na ružan način skandirali supruzi Nebojše Čovića, zbog čega su reagovale sudije i zapretile da će prekinuti meč. Situacija se ponovila još jednom nakon toga. Međutim igrači su dovršili prvo poluvreme, dok u nastavku nije bilo slično skandiranja.

Lesor je predvodio listu strelaca sa 17 poena i ponovo su mu navijači po završetku meča skandirali ime u transu. Ledej je skupio dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova.

Avramović ih je ispratio sa 13 poena, šest asistencija i četiri uhvaćene lopte, dok je Anđušić imao 14 poena.

Šansu su u poslednja dva minuta dobili i juniori Partizan Mozzart Beta Viktor Mikić i Savo Drezgić, na oduševljenje publike i kompletne klupe.

Golobradi Drezgić uspeo je da se upiše među strelce, što je posebno obradovalo publiku. Kod Spartaka Andrija Bojić je ubacio 17 poena, dva manje imao je Aleksandar Danilović, dok je dvocifren bio još Aleksa Jugović sa 10 poena.

PARTIZAN - SPARTAK SUBOTICA 91:69

HALA: "Čair"

SUDIJE: Jelena Smiljanić, Marko Juras

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ MEČA

35. minut - Tristan Vukčević pogađa uz faul, potom realizuje dodatno slobodno bacanje, a zatim i polaže u kontri za 86:62.

34. minut - Trojka Danilo Anđušić!

33. minut - Stojan Dodić trojkom spušta razliku koja je u jednom trenutku iznosila i +23. Šest minuta do kraja meča, Obradović je promenio čitavu petorku, odmara nosioce. Sve je rešeno u četvrfinalu Kupa Radivoja Koraća.

 

TREĆA ČETVRTINA

29. minut - Panter promašuju dotrčavajuću trojku u kontri, ali Zek Ledej kupi ofanzivni skok, crno-beli imaju 71:53.

25. minut - Važna trojka Danila Anđišića, pa potom i Zek Ledej za dva, crno-beli imaju +14.

22. minut - Andrija Bojić pogađa, pa potom i trojka Danilovića! Odlično otvaranje drugog poluvremena Spartaka.

DRUGA ČETVRTINA

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. 

Nakon nešto slabijeg starta crno-beli izgradili su velikih +19. Startna postava sačinjena isključivo od srpkih igrača - Anđušić, Avramović, Smailagić, Trifunović, Vukčević, nije dala rezultate. Međutim, već po povratku Pantera, Ledeja i Lesora na parket, stvari su legle na svoje mesto.  Trenutno su najkjefikasniji Avramović sa 10 poena uz pet asistencija, kao i lesor koji je takođe ubacio 10 poena. Po osam su dodali Ledej i Anđušić.

- Navijači Partizana su u jednom trenutku na ružan način skandirali supruzi Nebojše Čovića, zbog čega su reagovale sudije i zapretile da će prekinuti meč. Situacija se ponovila još jednom nakon toga. Međutim igrači su dovršili poluvreme, videćemo šta nosi nastavak.

18. minut - Aleksa Avramović pogađa za tri! Potom Uroš Trifunović pogađa dva slobodna bacanja, a Partizan ide na velikih +19.

15. minut - Matijas Lesor razvaljuje obruč! Lukaić reaguje tajm-autom, Partizan na ogromnih +17.

14. minut - Džejms Naneli za tri! Vrag je očigledno odneo šalu. Obradović je nakon nesigurnog starta svojih pulena poslao sve glavne adute na parket. Lesor, Panter, Naneli, Zek Ledej. Očekivalo se da će biti dosta rotacija, ali izgleda da za sada neće mnogo eksperimentisati trofejni stručnjak. 

13. minut - Zek Ledej pogađa uz faul! Mini-serija crno-belih, koji brzo idu na +8. Prlja potom gubi loptu u posedu Spartaka, a Dante Egzum poentira iz reketa. Partizan prvi put ima dvocifrenu prednost.

11. minut - Odličan otpor Spartaka se nastavlja! Jugović novom trojkom smanjuje na 25:21. Kevin Panter sada gubi loptu. Ekipa Željka Lukaića ima priliku da dodatno priđe rivalu.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Ponovo Matijas Lesor! Egzum je imao dobar prodor, ali njegovo polaganje izlazi iz obruča. Međutim tu je Lesor, da ofanzivnim skokom poveća prednost crno-belih na 23:16.

9. minut - Silovito zakucavanje Lesora, pa potom i poeni sa penala Francuza! Partizan ide na 21:16.

7. minut - Važna trojka Kevin Pantera, crno-beli ponovo vode, a potom i Zek Ledej precizan van linije 6,75, 17:13 za parni valjak.

6. minut - Aleksa Jugović pogađa za tri, tek što je ušao na teren! Dobar otpor Subotičana u uvertiri, 11:11, a potom Sokolović do lakih poena za vođstvo Spartaka.

5. minut - Jeziva povreda sada Tristana Vukčevića! Talentovani momak je sjajno zakucao, ali je prilikom doskoka, po svemu sudeći doživeo težu povredu. Vukčević ne može da nastavi meč, napušta parket sa bolnom grimasom, u igri je umesto njega Matijas Lesor.

FOTO: Novosti

4. minut - Trojka kao kap! Danilo Anđušić je namestio nišanske sprave od samog starta. Međutim, Danilović pogađa za tri na drugoj strani, ponovo je Spartak ekspresno odgovorio na pogotke sa distance rivala, 9:8.

3. minut - Serija promašaja na obe strane u šutu za tri, poeni Danila Anđušića sa linije penala napravili su minimalan suficit u korsit crno-belih.

1. minut - Meč je počeo! Sjajan ambijent u hali "Čair", tribine gotovo pa ispunjene do poslednjeg mesta. 

Odmah pogađa Aleksa Avramović vna linije 6,75, ali odmah uzvraća omaleni Pi Džej Hardi, 3:3, sjajan početak meča. 

UOČI MEČA

Crno-beli su ovo takmičenje posledlji put osvojili 2020. godine kada su u finalu savladali Crvenu zvezdu rezultatom 85:84 a titulu najkorisnijeg igrača tada je poneo Ognjen Jaramaz koji sada sa uspehom brani boje minhenskog Bajerna.

Prošle sezone "parni valjak" je poražen u finalu upravo od večitog rivala.

Zbog ograničenog broja stranaca Željko Obradović se odlučio da Janis Papapetru i Jam Madar bude ti koji neće zaigrati u Nišu.

Partizan se nalazi u delu žreba gde i puleni Duška Ivanovića te verujemo da ćemo u polufinalu gledati još jedan košarkaški spektakl u vidu večitog derbija.

Ovaj duel će Lesoru,Panteru,Egzumu i kompaniji poslužiti kao lakši trening za ono što tek sledi.

BONUS VIDEO: ZVEZDA UBEDLjIVA: Peti gol crveno-belih protiv Voždovca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri