"BORILI SMO SE DA PREŽIVIMO": Selektor Francuske o neverovatnoj utakmici sa Turskom

Novosti online

10. 09. 2022. u 16:18

FRANCUSKA i Turska odigrali su neverovatnu utakmicu na Evropskom prvenstvu u košarci. "Trikolori" su na kraju slavili posle produžetka sa 87:86, a selektor ove reprezentacije Vensan Kole je svestan da je ishod susreta vrlo lako mogao da bude drugačiji.

БОРИЛИ СМО СЕ ДА ПРЕЖИВИМО: Селектор Француске о невероватној утакмици са Турском

FOTO: FIBA.Basketball

Ono što je Turska propustila u završnici meča se retko viđa. Francuzi su taj poklon prihvatili i slavili u dodatnih pet minuta igre.

- Turci mogu da budu jako razočarani, imali su priliku da pobede na samom kraju, ali su onda napravili greške, promašili slobodna bacanja. Mi smo se borili da preživimo i uspeli smo. Dobro smo počeli utakmicu, imali veliku razliku pre poluvremena - rekao je Kole i dodao:

- U nastavku su dobili veliko samopouzdanje sa tri uzastopne trojke koje su ih vratile u igru. Bolje smo počeli poslednju deonicu, ali je Turska takođe bila dobra. Pogađali su u nizu, čak i kada smo igrali dobru odbranu. Ovo je košarka, svašta može da se dogodi. Oni su promašili neke šuteve, pa i mi i sve je bilo otvoreno do kraja - zaključio je selektor Francuske.

"Trikolori" koji su prvi izborili četvrtfinale u toj fazi takmičenja će igrati protiv pobednika meča Srbija - Italija koji se igra sutra od 18 sati.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije koji će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona