SRBIJA DOBILA RIVALA! Neverovatan prvi meč osmine finala Evrobasketa

Novosti online

10. 09. 2022. u 14:01

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije dobila je rivala u četvrtfinalu Evrobasketa, naravno pod uslovom da orlovi sutra savladaju Italiju.

СРБИЈА ДОБИЛА РИВАЛА! Невероватан први меч осмине финала Евробаскета

FOTO: FIBA.Basketball

Košarkaši Turske pobedili su sami sebe u meču protiv Francuske pošto su prokockali seriju 19:0 krajem treće četvrtine, a zatim i dva slobodna i loptu sa strane na plus dva u poslednjem minutu utakmice. Ni tu nije bio kraj pošto su imali 13,4 sekunde za poslednji napad za pobedu u produžetku nakon što je Rudi Gober promašio oba slobodna bacanja.

Na kraju 87:86 u pravom trileru sa mnoštvo preokreta i Francuska čeka boljeg iz meča Srbija - Italija.

A početak utakmice nije najavljivao ni d od drame, pošto su Francuzi otvorili serijom 78:0 i do kraja prve četvrtine zadržali tu prednost, da bi u pojedinim momentima prvog poluvremena imali i 15, ali ipak se na osdmor otišlo sa plus osam za trikolore.

Prvih dva i po minuta treće deonice krenulo je u istom ritmu, ali onda su se Turci razgoropadili i serijom 19:0 oni došli na plus osam.

Imali su Turci i prvi napad u poslednjoj četvrtini i priliku za dvocifrenu prednost, ali su izgubili loptu pa je posle zakucavanja Luvavua usledila serija od pet poena Mbajea kojom su Francuzi prišli na pola koša.

Seriju je trojkom prekinuo Osmani, ali je uzvratio Furnije, kome je to bio prvi uspešan pokušaj iza linije 6,75 posle šest promašaja.

Posle rezultatske klackalice u poslednji minut trikolori su ušli sa poenom prednosti a onda je Korkma iznudio prekršaj, iako je odluka sudija da mu dodele tri bacanja upitna jer nije baš bilo jasno da li je turski reprezentativac bio na šutu.

Bio je precizan sa linije penala sva tri puta pa su Turci došli na plus dva, a već u sledećem napadu iposle tajm-auta greše Frnacuzi, tačnije Furnije gazi liniju prilikom šuta, a Korkmaz sa dva poena sa penala diže prednost Turaka na plus četiri.

Nisu se predavali Francuzi, smanjili su sa penala ali tada je nastala nova drama: Luvavu pravi nesportsku grešku. Činilo se tada da je pitanje pobednika rešeno, ali Džedi Osman promašuje oba slobodna bacanja, a zatim Furnije krade loptu Tunčeru koji ga faulira. 

Turci nisu bili izašli iz bonusa pa je Francuska organizovala napad koji je pokušao da završi Furnije. Njegov floater završava na obruču, ali je najviši u skoku bio Gober koji zakucavanjem donosi produžetke.

Zvezda Minesote otvorio je dodatnih pet minuta sa četiri poena pošto je realizovao prvi napad u produžetku, a zatim i drugi nakon što je Korkmaz napravio korake.

Iskupio se Korkmaz sa pet uzastopnih poena (trojka, pa dvojka), ali je Furnije održavao prednost Francuza. 

Tada je uslediio nesportski faul nad Goberom posle koga su Francuzi stigli na plus pet, ali to se istopilo posle dva napada Turaka i dva neuspešna Frnacuza.

A onda poslednji čin ove drame - gober je fauliran pod košem, ali promašuje oba slobodna bacanja. Džedi Osman je obezbedio defanzivnom skokom poslednji napad za Turke, a to je bio verovatno najtraljaviji napad na ovogodišnjem Evrobasketu: Korkmaz je zbunjeno i bez rešenja vodio loptu na semad, osam metara od koša Francuza da bi sekund pre kraja uspeo da mu je izbije Tarpi.

Rudi Gober je ostvario dabl-dal sa 20 poena i 17 skokova, od čega čak deset u napadu.

Tomas Ertel i Evan Furinije dodali su po 13 poena.

U poraženom timu, Burgan Tundžer postigao je 22 poena, Furkan Korkmaz 18, Sertač Sanli 12, a Džedi Osman 11 poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu