ŠAMPION SRBIJE OZVANIČIO SARADNJU SA TIMOKOM: "Zvezda perjanica u razvoju fudbala u Srbiji"

Tanjug

10. 09. 2022. u 14:37

FUDBALSKI klub Crvena zvezda ozvaničio je danas sportsko-tehničku saradnju sa FK Timok iz Zaječara, članom Srpske lige "istok", trećeg fudbalskog razreda u Srbiji.

ШАМПИОН СРБИЈЕ ОЗВАНИЧИО САРАДЊУ СА ТИМОКОМ: Звезда перјаница у развоју фудбала у Србији

Foto: M. Vukadinović

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je da je dobra saradnja sa Timokom u prethodnom periodu samo dobila i formalnu potvrdu.


"Zvezda je uvek bila perjanica u razvoju fudbala u Srbiju i u prošlosti smo imali dobru saradnju sa Timokom, koji je u to vreme igrao značajnu ulogu u regionu. Naš interes je da fudbal u tom regionu dođe u duhu naše parole: "Da se vrate slavni dani", ali ne ovde na Marakani, nego u Timočkoj Krajini. Interes je pre svega izgradnja infrastrukture u Zaječaru, a vidim po najavama da će to biti jedan od najlepših i najopremljenijih stadiona u državi i šteta je da te tribine i teren ne budu poprište za najkvalitetnije klubove u Srbiji. Zbog toga je interes Zvezde da pružimo svu moguću pomoć da taj cilj, koji su ljudi iz Zaječara postavili, bude ostvaren", izjavio je Mijailović, a preneo zvanični sajt FK Crvena zvezda.

Predsednik FK Timok Milorad Vučković izjavio je da je saradnja sa crveno-belima velika čast, ali i obaveza za tim iz Zaječara.

"Ovo je za nas velika čast i obaveza. Zvezda je naš najveći klub i interes je da Timok i Zaječar postane regionalni fudbalski centar. U Zaječaru se gradi i stadion, i cilj je da u narednih godinu, dve postanemo stabilan prvoligaš i doprinesemo razvoju fudbala u istočnoj Srbiji. Zvezda je najveći klub u Srbiji i brine o razvoju fudbala i mislim da ćemo kroz zajedničku saradnju, s obzirom na mnogo talenata u istočnoj Srbiji, kroz taj skauting, jedni drugima preneti sve, naravno, Zvezda nama mnogo više", izjavio je Vučković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina