"NISU NAMA VAŽNE SAMO POBEDE" Svetislav Pešić o uspehu košarkaša Srbije u prvoj rundi Mundobasket kvalifikacija

D. N.

28. 02. 2022. u 19:59

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je u 4. kolu kvalifikacija za Mundobasket ostvarila treću pobedu, time i prošla u drugu fazu, pa i ne čudi zadovoljstvo selektora "orlova" Svetislava Pešića.

НИСУ НАМА ВАЖНЕ САМО ПОБЕДЕ Светислав Пешић о успеху кошаркаша Србије у првој рунди Мундобаскет квалификација

Košarkaški savez Srbije

Podsetimo, Srbija je u iznova zanimljivom košarkaškom duelu pobedila Slovačku, a  strateg "orlova" je, gotovo u dahu, posle ovog gostovanja istakao sledeće:

- Čestitke mojim momcima, celoj ekipi. Igrati i ovde i u Beogradu, nije bilo lako za nas. Ključno je bilo kako da se pripremimo za kratko vreme, naročito za posebnu odbranu, jer to stvarno nije bio lak zadatak. Ali, sa dodatnim entuzijazmom, sa pristupom, našli smo rešenja... Imamo jedan tim koji, da bi igrao dobro u napadu, treba mu podstrek iz odbrane. U obe utakmice nam je bilo važno i da pobedimo, što i ne čudi, ovo su kvalifikacije za Mundobasket, ali smo hteli i još nešto. Hteli smo da napravimo selekciju za budućnost, da vidimo što više igrača u aktuelnom olimpijskom ciklusu. Želimo u onome što sledi da vidimo dodatni napredak nekih igrača, koji evidentno imaju talenat, istakao je Svetislav Pešić posle pobede u Slovačkoj.

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, na meču sa Slovačkom u Beogradu / Košarkaški savez Srbije


Raspored utakmica i sistem takmičenja u kvalifacijama za Mundobasket

Posle ovog gostovanja Slovačkoj, Srbija će 30. juna igrati u Letoniji, a 3. avgusta dočekati Belgiju. Bez obzira na ishode tih mečeva, naša nacionalna selekcija ide u drugu fazu gde će 24 tima biti raspoređeno u šest četvoročlanih grupa. Iz njih će se po dve selekcije (ukupno 12 iz Evrope), posle mečeva koji se igraju u novembru 2022. i februaru 2023, plasirati na Svetsko prvenstvo.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

 

BONUS VIDEO: Zvezda podigla pehar Kupa Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista