"ISTOPIO MI JE MOZAK" Nikola Jokić zaprepastio američke novinare, gledaju i ne veruju da je ovo moguće (VIDEO)

D. N.

28. 02. 2022. u 18:26

NIKOLA Jokić je opet zapanjio Amerikance.

ИСТОПИО МИ ЈЕ МОЗАК Никола Јокић запрепастио америчке новинаре, гледају и не верују да је ово могуће (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

I ne samo njih, ako ćemo iskreno.

Na utakmici između njegovih Denver Nagetsa i Portland Trejlblejzersa, srpski as je opet imao nestvaran učinak, ali i jedan potez od koga se "vrti u glavi".

Čak ga je i NBA liga nazvala "posebnim, čak i za Jokića" a u pitanju je neverovatno dodavanje, bez gledanja, iza sebe, u suprotan ugao:

Jedan od najpopularnijih "analitičara" NBA zbivanja na društvenim mrežama, Rob Perez, nazvao je pomenuti potez "apsurdnim".

I, za to tvrdnju naveo je tri razloga:

- Prvi razlog, jer je uspelo

- Drugi, jer je pomislio da bi moglo da uspe

- Treći, jer je znao da to može da uspe

Urednik američkog portala "Atletik", Sem Visini, i sam priznaje da je zbunjen onim što je video.

- Uopšte nemam ideju kako Nikola Jokić: a) zna da postoji mogućnost za ovo dodavanje; b) izvodi ovo dodavanje, v) šalje bez gledanja loptu, sa ogromnim felšom, pravo gde Morisu treba za šut; g) uopšte pomišlja da to izvede iz ovog ugla

NBA igrači su tako dobri... Najbolji NBA košarkaši me konstantno zapanje i zadive kako razmišljaju dok su na parketu, a pritom su strpljivi i smireni. Nikola Jokić mi redovno "istopi mozak" dok ga gledam kako na urođen način razume prostor i uglove.

Nikola Jokić - statistika u ovoj sezoni

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,5 poena po meču, ima čak 13,8 skokova po utakmici, uz osam asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver naredni meč igraju u četvrtak, tri sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, kada će ugostititi Oklahoma Siti Tandere, za koje igra i naš mladi košarkaš Aleksej Pokuševski.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 36-25, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a ekipa Oklahome pretposlednja, 14. na "zapadu" sa 19-41. 

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba