MIJAILOVIĆ OTKRIO NEPOZNATE DETALJE: Željko Obradović je bio jedina opcija, da nije došao...

Novosti online

17. 10. 2021. u 09:38

CRNO-beli na klupi imaju najtrofejnijeg trenera Evrope, koji se vratio nakon skoro 30 godina.

МИЈАИЛОВИЋ ОТКРИО НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ: Жељко Обрадовић је био једина опција, да није дошао...

FOTO: Arhiva novosti

Partizan je ovog leta doveo najzvučnije ime na klupu, Željka Obradovića. Legendarni Žoc, čovek koji je devet puta osvojio evropsku titulu u klupskoj košarci, stigao je kako bi napravio tim za povratak u Evroligu i ''uradio veliki posao''.

I crno-beli stvarno imaju velike planove. Obradović je tokom leta sklapao kockice, tim se značajno promenio, a predsednik kluba Ostoja Mijailović otkrio kako je izgledalo dovođenje najtrofejnijeg evropskog trenera. U razgovoru za ''Sportski žurnal'' ispričao je da bi otišao iz kluba da ovaj plan nije uspeo!

- Uvek sam imao želju da Obradović bude trener kluba u kome sam ja predsednik. Ali to u tom trenutku nije bilo realno. Kako je vreme prolazilo, shvatio sam da on ima posebnu vezu prema Partizanu, da će sigurno doći trenutak kada će se otvoriti ta tema, rekao je Ostoja Mijailović.

Poduhvat u kom je legendarni trener ponovo seo na klupu crno-belih, nakon skoro tri decenije, smatra za svoj najveći uspeh u Partizanu.

- Najviše sam ponosan što smo, posle 30 godina, uspeli da vratimo Željka Obradovića u klub i što imamo ekipu od koje dosta njih strahuje. Najiskrenije vam kažem, ekskluzivno, ja nisam imao drugu opciju. Da Obradović nije pristao, verovatno bih otišao iz kluba. Nisam verovao da, iz pozicije u kojoj smo se našli, bilo ko drugi može da pokrene ono što javnost hoće i navijači žele. Samo Obradović, rekao je prvi čovek Partizana.

Pregovori su trajali danima, ali Mijailović je uvek bio otvoren za razgovor.

'- U jednom trenutku sam mu i najiskrenije rekao da nemam rezervnu opciju i da ću da ga čekam koliko god treba. Ali verovao sam da će on da pristane. Čak je o posle bio period i neke ćutnje, od nekih 20 dana, što mi jedan od težih perioda. Gde sam čekao da se javi... Nekih sedam dana pre nego što smo se dogovorili, razgovarali smo tri sata. Tada sam zaključio da postoji 70 odsto šansi da pristane. Ozbiljan je čovek, zna šta hoće, potrebni su mu uslovi, otkio je nepoznate detalje Ostoja Mijailović.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVE REČI IRVINGA: Sjajni šuter ismejao američki drim-tim