IPAK NEKO HOĆE DŽESIJA LINGARDA: Fudbaler Junajteda menja klub, ali ostaje u Premijer ligi

Novosti online

26. 01. 2021. u 14:01

FUDBALER Mančester junajteda Džesi Lingard nije u planovima Ole Gunara Solskjera i klub mu je odavno dao dozvolu da promeni sredinu.

ИПАК НЕКО ХОЋЕ ЏЕСИЈА ЛИНГАРДА: Фудбалер Јунајтеда мења клуб, али остаје у Премијер лиги

Foto: EPA-EFE/Nick Potts/POOL

Delovalo je u jednom momentu da će vezista "crvenih đavola" karijeru nastaviti u Nici, ali od toga nije bilo ništa, pa je nekada velika nada Junajteda ostala na "Old Trafordu".

Ipak, pojedini upućeniji mediji na Ostrvu donose informaciju da će Lingard otići na pozajmicu u Vest Hem.

Još uvek se nije pojavila informacija da li je u pitanju "suva" pozajmica ili će "čekićari" morati da plate određenu svotu novca Junajtedu za ovog 28-godišnjaka.

Ukoliko Lingard ode u klub iz Londona ponovo će sarađivati sa Dejvidom Mojesom koji ga je trenirao upravo na "Teatru snova". No, zanimljivo je to da Englez nije odigrao nijedan meč dok je Škot sedeo na klupi velikana iz Mančestera. Nije bilo ništa bolje ni kod Luja van Gala, Žozea Murinja i Ole Gunara Solskjera. Kod njih je priliku dobijao na "kašičicu".

Norvežanin mu je ove sezone dao šansu samo na Kup mečevima (dvaput u Liga kupu, jednom u FA kupu), dok je u Premijer ligi za 18 kola tek četiri puta dobacio do klupe. U igru nije ulazio.

Da bi do saraadnje Lingarda i Vest Hema došlo, klub iz glavnog grada Engleske mora da kupi jednog od dvojice igrača koji su na pozajmici u timu sa "Olimpijskog" stadiona. Početkom oktobra doveo je Saida Benramu iz Brentforda i Krega Dosona iz Votforda čime je ispunio kvotu koju propisuje FS Engleske i da bi otvorio prostor za novu pozajmicu potrebno je da trajno angažuje alžirkso krilo ili engleskog štopera.

Već nekoliko prethodnih prelaznik rokova Junajted je pokušavao da pošalje ovog fudbalera na pozajmicu, ali u tome nije uspeo. Vezista je bio želja Šefild junajteda, Vest Bromvič Albiona, Zenita, Real Sosijedada, Milana, Intera, Monaka.

Ništa od toga se nije ostvarilo, no izgleda da je došlo vreme da Lingard promeni sredinu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima