VALJAK JOŠ VERUJE: U Partizanu orni za megdan sa Vojvodinom

N. Iljukić

20. 05. 2023. u 22:42

MOŽDA je jedan stvar nemoguća u srpskom fudbalu, kada je trka za šampionsku titulu u pitanju, ali u Srbiji se konačno dogodilo nešto što se činilo nemoguće. Čukarički i TSC su razdvojili Zvezdu i Partizan na način na koji je malo koji navijač crno-belih to očekivao. Ako je ovo najava nekih novih vetrova u nas i ako je postalo zaista realno da "neki tamo" klub iz Bačke Topole i "neki tamo" klub sa Banovog brda skinu sa svojih pleća ovo potcenjivačko "neki tamo", onda u domaćem fudbalu počinje da - cveta cveće...

ВАЉАК ЈОШ ВЕРУЈЕ: У Партизану орни за мегдан са Војводином

FOTO: FK Partizan

Ostale su do kraja sezone još samo tri utakmice. Prvu Partizan igra sutra od 19 časova protiv Vojvodine u Novom Sadu. Crno-beli se uzdaju u teoriju i neku ludu matematiku, pa da se dočepaju kvalifikacija za Ligu Evrope, ali stvari stoje tako da su sa Vojvodinom već viđeni u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

- Cilj je da, dokle god postoji neka šansa, verujemo da možemo do tog drugog mesta. Na svakoj utakmici Partizan mora da ide na pobedu. Biće teško protiv Vojvodine, igra dobar fudbal. Njihov trener radi odličan posao, lepo je uklopio dobre igrače u jedan kolektiv - kaže trener Partizana Igor Duljaj u najavi duela na "Karađorđu".

Na istom stadionu je Vojvodina 1. aprila nadigrala Partizan i zasluženo pobedila 2:1. Mnogima se učinilo da je to prvoaprilska šala, ali to je bila najava kulminacije preduboke krize u igru ekipe koju je Duljaj preuzeo u najmučnijem periodu u poslednjih nekoliko decenija. Jer, samo oni sa dobrom pamćenjem mogu da se sete i lošijeg Partizana...

- Utakmica će biti teška, a ako budemo ušli u meč sa mišlju da je ekipa rivala umornija, jer je igrala u četvrtak, nećemo dobro proći - zaključio je Duljaj.

Batak ispunio cilj

VOJVODINA želi još jednom da pokaže zube Partizanu. Kao i početkom aprila kada je iznenadila crno-bele i na "Karađorđu" osvojila tri boda u meču u kojem je bila bolja, konkretnija i ubedljivija i na kraju zasluženo slavila sa 2:1. Trener "lala" Radoslav Batak ističe da je on sa svojom ekipom ostvario ovogodišnji cilj.

- Mi smo kao klub ispunili cilj, plasirali se u kvalifikacije za Ligu konferencija. Od kada smo preuzeli ekipu, dakle od utakmice u Nišu, nijedna ekipa nas nije nadigrala. Napravili smo izuzetan istorijski niz, istorijski od 21 utakmice bez poraza. Veliki doprinos tome imao je i prethodni trener, moj kolega Milan Rastavac. U meču polufinala Kupa Srbije bili smo egal sa Čukaričkim, imamo šansu u duelu sa Partizanom, bićemo odgovorni i fokusirani kao da nismo obezbedili Evropu - kaže Batak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju