ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE: Crveno-beli ubedljivi protiv TSC-a, Bukari het-trikom overio titulu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 04. 2023. u 19:55

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su TSC sa 4:1 u prvoj utakmici plej-ofa Superlige Srbije i na taj način su osvojili šestu uzastopnu, a ukupno 34. titulu prvaka države.

ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН СРБИЈЕ: Црвено-бели убедљиви против ТСЦ-а, Букари хет-триком оверио титулу (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Pamtiće ovaj dan krilni napadač crveno-belih Osman Bukari koji je upisao het-trik, njegov drugi ove sezone. Prethdno je tri gola dao protiv Pjunika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Reprezentativac Gane bio je nerešiva enigma za odbranu rivala.

Gosti su u meč ušli veoma hrabro i napadački, sa željom da pokvare slavlje na "Marakani". Zbog takvog pristupa nagrađeni su pogotkom. Igrao se 20. minut kada je Ifet Đakovac sa bele tačke matirao Milana Borjana.

Ipak, od tog momenta Zvezda je preuzela kontrolu i krenula da napada. Izvela je čak osam kornera, pogodila tri puta okvir gola (dve prečka i stativa), ali mreža Vanje Ilića se nije zatresla. I kada se činilo da će na odmor otići sa 0:1 Bukari je stupio na scenu i u drugom minutu nadokande na dodavanje Mirka Ivanića poravnao rezultat.

Želeli su domaći fudbaleri navijačima da prirede pobedu i tako ih obraduju novom titulom, pa su dodali gas u drugom poluvremenu i u potpunosti razvili rivala.

Izabranici Miloša Milojevića bilo je potrebno svega 14 minuta da postignu tri gola i čini se da su tako nadoknadili sve ono što nisu iskoristili u prvom delu meča.

Vredi pomenuti da je pored Bukarija gol postigao i Gelor Kanga. Gabonac je postigao fantastičan pogodak sa nekih 20 metara je spoljnim delom stopala matirao Ilića.

Zvezda je ovim trijumfom došla do 85 bodova i sada će do kraja sezone u prvenstvu moći da igra za navijače i pruži još više priliku mladim igračima.

TSC je posle ovog poraza ostao na drugom mestu na tabeli sa 62 boda, isto toliko ima i Čukarički. Na četvrto mestu je Partiza sa 57, koliko uz meč više ima i petoplasirana Vojvodina.

C. zvezda - TSC 4:1 (1:1)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Srđan Jovanović. Strelci: Bukari 45+2, 61, 75, Kanga 69 (Zvezda) - Đakovac 20 pen (TSC)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Mijailović (od 57. Kangva), Kanga – Bukari (od 78. Prucev), Ivanić (od 78. Mituljikić), Katai (od 72. Mitrović) – Pešić (od 72. Rakonjac).

TSC (5-3-2): V. Ilić – Cvetković (od 85. Krstić), Antonić, Ćalušić (od 64. Cvetinović), Stojić, Petrović – Kuveljić (od 64. Milosavljević), Đakovac, L. Ilić (od 85. Krpić) – Jovanović, Vukić (od 74. Mirčevski).

Drugo poluvreme: Zvezda - TSC 4:1

90' - Kraj utakmice!

86' - Neverovatan promašaj Nikole Mituljikića. Našao se ispred Ilića i iz izgledne pozicije loše je zahvatio loptu i prebacio gol.

76' - Ovo je dan Osmana Bukarija. Het-trik je postigao krilni napada crveno-belih. Uposlio ga je Vigo, a ovaj iz prve šutirao i naterao Ilića da četvrti put izvadi loptu iz mreže.

 

72' - Katai i Pešić su završili utakmicu, umesto njih na teren su ušli Stefan Mitrović i Marko Rakonjac.

69' - Majstorija Gelora Kange. Sjajno je Gabonac šutirao sa nekih 20 metara i matirao je Ilića. Opet je Pešić uradio veliku stvar, ostvario je saigraču loptu, a ovaj postigao prelep gol.

 

63' - Probao je iz velike daljine Kangva i uopšte nije bio loš pokušaj. Lopta je otišla malo pored stative.

61' - Zvezda je uspela da preokrene. Sve je uradio Pešić. Ukrao je loptu na sredini terena, povukao je loptu i poslao dobar pas ka Bukariju koji je se drugi put upisao u strelce. Ovo mu je bio 10. gol u Superligi Srbije.

 

57' - Prvu izmenu na utakmici napravio je Milojević. Meč je gotov za Mijailovića, a na terenu će u nastavku meča biti Kings Kangva.

53' - Još jedan poništen gol na "Marakani". Pešić je savladao Ilića, ali je napadač Zvezde bio u ofsajdu, kao i kog gola ekipe iz Bačke Topole ni sada nije bilo dileme, pogodak je opravdano poništen.

FOTO: M. Vukadinović

52' - Sjajna prilika za TSC. Cvetković je poslao oštru loptu po zemlji, iz prve je šutirao Jovanovića, no nije bio precizan iz izgledne pozicije.

49' - Nastavili su domaći fudbaleri sa napadima i na početku nastavka susreta. Ostaje da se vidi da li će gosti uspeti da odgovore. U prvom delu su pokazali da su i te kako sposobni da ugroze crveno-bele.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Prvo je bilo veoma interesantno, viđena su i dva pogotka, po jedan na obe strane.

Prvo poluvreme: Zvezda - TSC 1:1

45+2' - Uspela je Zvezda da izjednači u finišu prvog poluvremena. Ivanić je uposlio Bukarija koji je snažno šutirao iskosa sa desne strane. Ilić nije mogao ništa da uradi u toj situaciji.

 

42' - Probao je i Azarov, ali kao i njegovi saigrači ni on nije bio precizan. Imali su crveno-beli nekoliko dobrih prilika, no mreža Veljka Ilića i dalje miruje.

34' - Napada Zvezda u ovim momentima, ali za sada ne uspeva da pronađe put da zatrese mrežu protivnika.

30' - Igra se na kratko prekinula jer su na terenu ostali da leže Mijailović sa jedne, odnosno golman Ilić sa druge strane.

26' - Novi opasan napada TSC-a. Jovanović je šutirao iskosa sa leve strane, dobro je reagovao Borjan. Na drugoj strani Mijalović je odlično tukao sa nekih 20 metara i opet je prečka saveznik gostiju.

22' - Dosta sreće za goste. Stojić je glavom zakačio loptu koja je pogodila prečku, pa je tako okvir gola spasao Ilića.

20' - Penal za TSC. Ilić je poslao loptu u prostor za Sašu Jovanovića koga je Borjan oborio. Loptu je na belu tačku namestio Ifet Đakovac i bio je precizan.

 

18' - Najbolja prilika na utakmici za domaće. Bukari je uposlio Kataija koji je šutirao iz mesta. Nije imao sreće pošto je lopta pogodila stativu. Deluje da crveno-beli sve više dodaju gas.

15' - Već četiri kornera je izvela Zvezda, no nijednom nije ozbiljnije pripretila Veljku Iliću. Probao je jednom Pešić, ali je loptu poslao visoko preko prečke.

12' - Gosti su uspeli da postignu gol preko Jovanovića. Ipak, on je opravdano poništen zbog ofsajda u kome se nalazio.

8' - Hrabro je TSC ušao u meč. Imao je tim Žarka Lazetića nekoliko opasnih napada. Nisu se navijači Zvezde nadali da će ekipa iz Bačke Topole ovako početi meč.

5' - Dobar napad gostiju. Luka Ilić je centrirao, a glavom je pokušao Stojić, no lopta je otišla malo pored gola koji čuva Milan Borjan.

3' - Tražili su penal gosti. Smatrali su da je lopta udarila u ruku jednog defanzivca Zvezde, ali sudija Srđan Jovanović je odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči meča:

Izabranici Miloša Milojevića bi posle ovog susreta mogli da zvanično osvoje novu, šestu uzastopnu titulu šampiona. Da bi se to desilo potrebno je da pobede ili odigraju nerešeno.

Nema sumnje da se svi na "Marakani" spremaju za slavlje, ali gosti iz Bačke Topole će pokušati to da im pokvare.

Pokazao je tim Žarka Lazetića da ume da namuči crveno-bele. U prvom meču u Beogradu bilo je 1:1, dok je Zvezda pobedila u drugom meču sa 1:2. Tada je dvostruki strelac bio Aleksandar Pešić. Treba reći da je TSC i tada pružio dobru partiju.

Milan Borjan i drugovi u ovaj meč ulaze kao lideri na tabeli sa 82 boda, imaju 20 više od današnjeg rivala.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Mijailović, Kanga – Bukari, Ivanić, Katai – Pešić.

TSC (5-3-2): V. Ilić – Cvetković, Antonić, Ćalušić, Stojić, Petrović – Kuveljić, Đakovac, L. Ilić – Jovanović, Vukić.

BONUS VIDEO: SAM PROŠAO, SAM PRESUDIO: Zvezdin solo-gol za nedostižnu prednost protiv Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu