JOKIĆ SILAZI SA TRONA? U dosad obrađenim glasovima novinara za MVP-a NBA lige Srbin gubi od Embida

G. K.

21. 04. 2023. u 18:39

ČINI SE da će Nikola Jokić posle dve godine predati naslov najkorisnijeg igrača NBA lige Džoelu Embidu. Prema do sada obrađenim glasovima novinara, centar Filadelfije ima ubedljivo vođstvo nad Srbinom, pošto je sakupio ukupno 371 poen naspram 230 koliko ima stasiti Somborac.

ЈОКИЋ СИЛАЗИ СА ТРОНА? У досад обрађеним гласовима новинара за МВП-а НБА лиге Србин губи од Ембида

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno je svoj glas dalo 60 od ukupno 100 pripadnika "sedme sile", koji određuju MVP regularnog dela aktuelne sezone, i oni su 31 put Embida stavili na prvo mesto, dok Jokić ima tek sedam takvih imenovanja. Zanimljivo, jedan više glas za prvo mesto ima i Milvokijev superstar, Janis Adetokumbo, ali je on zbog manje izbora za drugo i treće mesto trenutno sakupio tek 207 poena. Od ostalih konkurenata na listi, slede Džejson Tejtum sa 74, Šai Gildžes-Aleksander sa 17 i Donovan Mičel koji je skupio samo deset poena.

Iako ova tabela nije konačna, jasno upućuje da će nagrada nazvana po legendarnom Majklu Džordanu promeniti vlasnika. Agresivna kampanja mnogih bivših i sadašnjih igrača, trenera i funkcionera je očito uspela da utiče na mišljenje novinarskog miljea.

- Nije da Džoelu dajem prednost i simpatije jer nije osvajao, već je u protekle dve godine igrao na neverovatnom nivou. Šta više treba da uradi da bude MVP? Jednostavno, dominantan je, nezaustavljiv i još pobeđuje - rekao je nedavno igrač Finiksa Kevin Durent o Embidu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)