DALIĆ NEZADOVOLJAN: FIFA mora da počne da poštuje Hrvatsku

Novosti online

11. 04. 2023. u 09:07

Hrvatska je na poslednja dva svetska prvenstva ostvarila sjajne rezultate. Prvo je u Rusiji 2018. godine završila kao druga, a onda je u Kataru 2022. godine bila trećeplasirana. Međutim, trener ''kockastih'' je nezadovoljan tretmanom Fife prema hrvatskim fudbalerima. Daliću je u razgovoru za HRT zasmetalo što Livaković nije bio među prvih pet golmana na svetu, kao i da Joško Gvardiol nije najbolji mladi igrač na svetu.

ДАЛИЋ НЕЗАДОВОЉАН: ФИФА мора да почне да поштује Хрватску

FOTO: Tanjug/AP

 - Ono što je FIFA pokazala prema Hrvatskoj zaista je potcenjivanje. Mi smo evropska reprezentacija, uz Francusku, koja je dva puta bila u polufinalu, imamo dve medalje sa svetskih prvenstava zaredom, mi smo u poslednje dve godine najbolji u Evropi po rezultatima. Mi pokazujemo šta je fudbal, Hrvatska je fudbal. FIFA propagira u svom logu i motu da brinu o fudbalu, pa onda brini o Hrvatskoj, da tako mala država može napraviti tako sjajne stvari - rekao je Dalić. - Sad kada je bio izbor za predsednika FIFA, opet nisu Hrvatsku spomenuli, a govorili su o svim drugim reprezentacijama. Ne mogu dozvoliti da nas potcenjuju i omalovažavaju nas i naše rezultate. Mi smo to napravili i zaslužili na terenu. To je jednostavno bio moj osećaj, zato nisam hteo da glasam. Ne može biti da Livaković nije bio među prvih pet golmana na svetu, da Gvardiol nije najbolji mladi igrač na svetu, pa na kraju krajeva da i ja kao selektor nisam bio među tri-četiri najbolja selektora. FIFA mora da počne da poštuje Hrvatsku.

Osvrnuo se Dalić i na uspeh koji je reprezentacija Hrvatske ostvarila na Mundijalu u Kataru.

 - Prema našoj infrastrukturi mi smo napravili svetska čuda. Mi nemamo svoj kamp, sad smo na primer bili sedam dana u Splitu. Sjajna atmosfera, ali nisu to uslovi da igrači hrvatske reprezentacije treniraju, to nije ono što imaju svaki dan i ono što zaslužuju. Mislim da mi nismo svesni i dugo nećemo biti svesni onog što smo napravili u poslednjih pet godina, posebno u Kataru i u Rusiji. Ovo poslednje je bilo fenomenalno, da Hrvatska sa jednom dosta novom reprezentacijom, sa 18 novih igrača opet napravi jedan sjajan pohod, rekao bih odbrani ono što je uradila pre četiri godine. S obzirom na sve ono što nas prati, s obzirom na naše uslove i infrastrukturu, opet je Hrvatska bila fantastična, osvojila je treće mesto. Slično kao i pre četiri godine, opet nas je zaustavio taj penal protiv Argentine, napravili bismo više da nije bilo tog penala - poručio je Dalić.

BONUS VIDEO: SAM PROŠAO, SAM PRESUDIO: Zvezdin solo-gol za nedostižnu prednost protiv Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju