I RUSI SU U ČUDU: On igra protiv Novaka Đokovića?!

Novosti online

10. 04. 2023. u 22:19

NOVAK Đoković započinje pohod na ATP turnir masters serije u Monte Karlu, a prvi rival mu je - prilično neočekivan.

И РУСИ СУ У ЧУДУ: Он игра против Новака Ђоковића?!

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

U pitanju je Rus koji je i same Ruse iznenadio svojim uspehom u Kneževini.


Naime, Ivan Gahov, koji je 185. na svetskoj rang listi, priredio je senzaciju u uvodnom kolu (u kome je Nole bio slobodan). Savladao je Rus 55. sa ATP liste, Amerikanca Makenzija Mekdonalda sa 7:6(6), 2:6, 6:3 i to posle dva sta i dva minuta igre.


To je ujedno njegova prva pobeda u ATP konkurenciji, a prethodni pokušaj je imao 2022. godine, kada je u Kicbilu, na turniru iz serije 250, izgubio sa 3:6, 7:6(5) 4:6 od Nemca Janika Hafmana.


Gahov je i svoje sunarodnike iznenadio uspehom u Monte Karlu, tim pre što više ne spada u mlade tenisere: 26 godina mu je, a tek je pre osam dana osvojio prvu titulu, i to - na čelendžeru. On je Gastoa Eliaša iz Portugalije (222. na svetskom rangiranju) u finalu u Đironi savladao tako što mu je, pri rezultatu 1:1 u setovima, rival predao meč.


Tokom profesionalne karijere, mahom na čelendžerima, ovaj Rus je triput pobedio igrače iz Top 100 ATP liste, a isto toliko puta je od takvih rivala i izgubio.

Od tri te pobede, dve je ostvario u ovogodišnjim kvalifikacijama u Monte Karlu, gde je najpre senzacionalno eliminisao 49. sa svetskog rangiranja, Adrijana Manarina, i to uz nesvakidašnji rezultat - 1:6, 6:0, 6:1, a onda je pobedio Francuza Lika van Ašema sa 6:3, 0:6, 6:2.

Sledeći rival mu je Nole, i to u ne baš idealnom terminu.

ATP Monte Karlo - Turnir koji je Novak Đoković "jedva čekao"

Đoković je turnir u Kneževini osvojio dva puta, ali ne u skorije vreme - 2013. i 2015. godine.

Prošle sezone zaustavljen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, a upravo je nadmetanje u Monte Karlu turnir koji Novak najduže čeka da ponovo osvoji, kada se radi o najvećim takmičenjima - mastersima i grend slemovima.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)