USPELA PROBA CRNO-BELIH: Partizan raspucan protiv ruskog Premijerligaša

Novosti online

19. 01. 2023. u 16:59

FUDBALERI Partizana savladali su rusku ekipu Ahmata iz Groznog, člana Premijer lige, sa 3:1.

УСПЕЛА ПРОБА ЦРНО-БЕЛИХ: Партизан распуцан против руског Премијерлигаша

FOTO: FK Partizan

Srpski tim je poveo već u petom minutu. Dijabate je prošao po desnom krilu, prevarivši trojicu protivničkih igrača i proigrao Jovića na drugoj strani. Ovaj je imao vremena da se lepo postavi za šut i to je bilo 1:0 za crno-bele. Lopta je na putu do mreže zahvatila jednog igrača defanzivne linije ruskog tima.

Mislim da smo prvih 20 minuta igrali baš dobro, da smo dobro stajali. Ne znam da li se računa kao moj gol, nebitno. Glavno je da smo dobro istrčali i da smo bili dobri. Mogao sam da dam još dva gola, imao sam dobre prilike, ali to će doći kroz utakmice i treninge. Imao sam malo povredu na treningu, pauzirao sam, bolje da odmorim nego da se pogorša, zalečio sam je i to je to. – započeo je Jović.

Imao je Jović ižpriliku i u 15. minutu, kada ga je proigrao Natho, ali je tada znatno lošije šutirao mladi napadač Partizana.

Pet minuta kasnije odličan potez Natha. Sjajnim pasom u prazan prostor je spojio sa golom Jovića, ali je ovaj loše šutirao.

Sredina prvog poluvremena u potpunosti je pripala ekipi Ahmata. Stevanovića, koji je u 10. minutu imao jednu sjajnu odbranu, spasla je prečka u 23. minutu, a pre izjednačenja još nekoliko puta su igrači iz Groznog bii ispred njega, ali nisu uspevali da se snađu.

Ahmat je potom preuzeo inicijativu, Partizan je u 23. minutu spasila prečka, a u nekoliko navrata su se igrači Ahmata ušeprtljali ispred gola Stevanovića.

Partizan je u tim trenucima pretio iz kontri, a u jednoj od njih opet su glavner uloge imali Natho kao asistent i Jović kao nesuđeni strelac koji je mogao da pita golmana Ahmata u koju stranu da mu šutira a on se opredelio da gađa pravo u njega.

Usledila je kazna, kao što to obično biva kad se propusti zicer. Olejnikov je realizova munjevitu kontru Ahmata pa se na odmor otišlo sa 1:1.

Veći deo drugog poluvremena igralo se bez izglednih prilika i nadmnoći jedne od ekipa a onda se u poslednjih 15 minuta Partizan razgoropadio.

Lutovac je u 78. minutu centrirao po zemlji, a na pravom mestu je bio Vanja Vlahović za 2:1. Konačan rezultat postavio je u 82. minutu Kvinsi Menig koji je lepim udarcem sa 15 metara postavio, ispostaviće se kasnije, konačan rezultat.

A samo dva minuta kasnije mogao je Holanđanin da postigne još jedan gol, ali je, našavši se oči u oči sa golmanom Ahmata pogodio stativu.

BONUS VIDEO - Partizan dobio milionski ugovor od novog sponzora

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije