RIKARDO GOMEŠ: ''U Zvezdu ne bih prešao nikada, Mance najbolji fudbaler Partizana ikada''

Novosti online

18. 01. 2023. u 12:40

Rikardo Gomeš komentarisao je da li bi nekad prešao u Zvezdu, ko je najbolji igrač u istoriji Partizana, kako mu se sviđa srpska kuhinja, šta misli o trenerskoj karijeri i mnoga druga pitanja.

РИКАРДО ГОМЕШ: У Звезду не бих прешао никада, Манце најбољи фудбалер Партизана икада

FOTO: M. Vukadinović

Gomeš je odgovarao na 10 zanimljivih pitanja, a ceo intervju možete pogledati na zvaničnom sajtu FK Partizana.

Da li ti se sviđa srpska kuhinja i koje ti je omiljeno jelo?

- Da budem iskren, još nisam probao mnogo vaše hrane. Ponekad u Teleoptiku spremaju srpsku hranu i onda probam, ali uglavnom nisam previše isprobavao.

Da li bi trenirao Partizanovu decu?

- Trenerski posao nije nešto što me trenutno zanima, ali bih voleo da ostanem u fudbalu. Možda ne kao trener, ali možda budem deo stručnog štaba. Uvek bi bilo lepo raditi sa decom.

Ko je po tvom mišljenju najbolji igrač u istoriji Partizana?

- Čuo sam za Mancea, napadač... Gledao sam i neke njegove klipove na Jutjubu... Takođe sam primetio da ljudi dosta govore o njemu, bio je najbolji napadač, legenda Partizana. Zato mislim da je on najbolji igrač u istoriji Partizana.

Zašto gol proslavljaš tako što klekneš i pogledaš u nebo?

- Da, to je moj način da zahvalim Bogu, što mi je dao blagoslov da postignem gol. Uvek je blagoslov postići gol. To je moj način da mu se zahvalim.

Ko ti je omiljeni saigrač?

- Mislim da to svi znaju – Natho. Govorio sam u nekim intervjuima o tome, dobro smo povezani i na terenu i van njega. Naše porodice se druže.

Het-trik u derbiju u gostima ili het-trik u finalu Lige konferencije?

- Teško pitanje... Mislim da bih izabrao finale Lige konferencije. Ili ipak ne... Može da se desi da postignem gol, a da izgubimo... Izabrao bih gol u derbiju.

Zašto si izabrao baš Partizan?

- Predstavili su mi projekat, nisam znao puno o srpskoj ligi. Nakon devet godina u Portugaliji, svideo mi se način na koji su mi se obratili. Pokazali su da me stvarno žele u klubu. To je najbolji izbor koji sam mogao da napravim.

Da li bi prešao u Crvenu zvezdu za duplo veću platu?

- Nema šanse. Govorim iz mog ugla, drugi put igram u Partizanu. Došao sam zbog uspomena koje imam ovde, zbog odnosa koje imam ovde, zbog grada... Jer, kad se osećaš baš dobro, nema novca na svetu koji to može da promeni.

Da li bi više voleo da daš po jedan gol na svakoj utakmici Mocart Bet Superlige ili po gol u oba susreta protiv Šerifa?

- Teško pitanje... Izabrao bih ligu. Zato što bi nas približilo ciljevima u domaćem prvenstvu. Pre bih izabrao ligu.

Imaš li omiljenu navijačku pesmu?

- Znam neke pesme, ali valjda ne moram da ih pevam sada? Nema šanse... Deliće ovo svuda... Pesma koja je uvek na početku utakmice... Čuo sam je i kada sam bio na košarci, mislim da sam je tada najviše osetio, pošto je zatvoren prostor i bilo je mnogo ljudi.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere