"SVI SMO BILI POD TREMOM!" Dejan Stanković posle Zvezda - Pjunik odbio da hvali Bukarija iz važnog razloga

Novosti online

03. 08. 2022. u 23:04

CRVENA zvezda je prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona rešila ubedljivo u svoju korist, pa i ne čudi radost njenog stratega.

СВИ СМО БИЛИ ПОД ТРЕМОМ! Дејан Станковић после Звезда - Пјуник одбио да хвали Букарија из важног разлога

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, na "Marakani" Zvezda deklasrila Pjunik sa 5:0 uz bravure Osmana Bukarija koji je dao tri gola i imao asistenciju, posle čega je posle čega je strateg srpskog prvaka, Dejan Stanković, istakao sledeće tokom intervjua za TV Arena sport:

- Ovo je zasluga punog stadiona, energije... Kao što smo i pričali pre utakmice, navijači su se naoružali stprljenjem. Ovo je treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, treće! Ma koliko to izgledalo lako na papiru, na terenu to mora da se zasluži, mora da se oznoji. Sve čestitke idu našim igračima. Dali su gol posle dva minuta, pa je to poništeno, sigurano da je ta euforija, pa gašenje emocija uslovilo da narednih petnaesteak minuta budemo dosta euforični s loptom. Kada smo uspostavili kontrolu, dali prvi gol... Jermeni se nisu predavali. Nisu. Bili su oštri, čvrsti na svakoj lopti, morali smo da se oznojimo za svaki gol koji smo dali. Dosta sam zadovoljan. Stvarno sam zadovoljan. Prva utakmica na našem punom stadionu, bilo je tu i emocija, i treme za sve nas. Nije lako igrati pred punom Marakanom. Ali, hvala igračima, hvala navijačima, bilo je ovo predivno veče za svakog zvezdaša - rekao je gotovo u dahu Dejan Stanković.

A o junaku utakmice, brzonogom Bukariju...

- Videli ste i sami, brzina je potrebna za moderan fudbal, bez nje se ne može ništa. Ali, nije samo Bukari (zaslužan za uspeh), ima tu dosta posla koje je urađen iza, da bi on mogao da ostane sam. Dosta je bilo pritiska na našu levu stranu, gde su pokušavali da zatvore i Ivanića, i Kataija, i Rodića, ali su ostavljali otvoreniju desnu stranu, gde smo uspevali da izvučemo lopte na vreme i na vreme "spojimo sa golom" druge igrače. Ima stvari koje, kako bude odmicala sezona, treba još da se urade, da se teži ka boljem. Večeras smo samo zbog naše tenzije njima ostavili jedno šest, sedam lopti u prvom poluvremenu i stoga su mogli da nam zaprete. Ostalo sam stvarno zadovljan - kaže Zvezdin trener.

Na kraju je govorio i o isključenju Rodića u 89. minutu:

- Sigurno da to utiče na našu igru, ali ako može da bude nešto pozitivno, odmoriće. Eto, dešava se. Možda je mogao i sudija da progleda kroz prste, dao mu je karton i 30 sekundi ranije, ali, dobro, odmoriće "Roda", čegamo ga za dalje - zaključio je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!