SVET VIDEO JOŠ JEDNOG ČUDESNOG SRBINA! Imamo još jednog finalistu na Svetskom prvenstvu u atletici (VIDEO)

Novosti online

03. 08. 2022. u 15:51

Adriana Vilagoš je oduševila Srbiju osvajanjem titule svetskog prvaka u juniorskoj konkurenciji u bacanju koplja, a u Kaliju, gde se taj šampionat planete za sportiste do 20 godina starosti održava, naša država je dobila još jednog junaka.

СВЕТ ВИДЕО ЈОШ ЈЕДНОГ ЧУДЕСНОГ СРБИНА! Имамо још једног финалисту на Светском првенству у атлетици (ВИДЕО)

Instagram / Bogdan Vidojković

Naime, sprinter Bogdan Vidojković se plasirao u finale trke na 110 metara s preponama.

U kvalifikacijama je Vidojković prvo oborio državni rekord, te rezultatom 13,69 sekundi ušao u polufinala, a onda je usledila prava mala drama.


Kao peti najbrži u kvalifikacionim trkama, naš spritner je nešto sporije ušao u polufinalnu, ali je, iako je u jednom trenutku bio sedmi, na kraju kroz cilj prošao kao drugi, što možete i videti u snimku Srpskog atletskog saveza:


Njegovog vreme od 13,70 bilo je 11. u polufinalnim nadmetanjima na 110 metara s preponama, ali iako je samo za osmoricu bilo mesta u finalu, on je stekao pravo da se nadmeće za medalju na osnovu plasmana u svojoj trci.

Naime, po dvojica najboljih iz sve tri polufinalne trke automatski su sticala pravo da učestvuju u finalu, a tamo su prošla i još dvojica na osnovu rezultata. Ispostavilo se da su u drugim trkama trojica sprintera imali bolja vremena od Vidojkovića (Portugalac Ambriz - 13,60 sekundi, Brazilac Ornelas dos Santoš - 13,62 i Čeh Štepan Šubert - 13,65), ali su pravila bila jasna: dalje se ne prolazi samo na osnovu izmerenog vremena, nego tako što se izborite i sa sobom i sa konukrencijom, pa budete među prvom dvojicom u trci u kojoj se nadmećete. Ili imate dva naredna najbolja rezultata.

Radojević je sjajnim izdanjem upravo bio među dvojicom najboljih u napetoj trci, pa će u četvrtak, sat i 25 minuta iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, učestvovati u finalu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)