KAKAV GEST MANČESTER SITIJA: Serhio Aguero dobio statuu deset godina kasnije

Novosti online

13. 05. 2022. u 10:52

FUDBALSKI klub Mančester siti otkrio je danas ispred stadiona statuu u čast svog bivšeg igrača Serhija Aguera, na desetogodišnjicu osvajanja šampionske titule osvojene golom argentinskog napadača u nadoknadi vremena.

КАКАВ ГЕСТ МАНЧЕСТЕР СИТИЈА: Серхио Агуеро добио статуу десет година касније

Serhio Aguero Foto AP

Aguero je pre 10 godina postigao gol u 93:20 minutu utakmice protiv Kvins Park Rendžersa u poslednjem kolu Premijer lige i doneo Mančester sitiju šampionsku titulu posle 44 godina. Time je "93:20" postao istorijski momenat za mančesterski klub.

Osim Aguera, prethodno su statue ispred stadiona dobili i njegovi bivši saigrači David Silva i Vensan Kompani.

Statuu je napravio nagrađivani vajar Endi Skot od hiljada zavarenih delova pocinkovanog čelika, navodi se na sajtu kluba. Statua je postavljena ispred istočne tribine stadiona Etihad, a tokom noći biće osvetljena plavom bojom, kao i statue Silve i Kompanija.

- Ovo je vrlo lepa i dirljiva stvar za mene. Za tih 10 godina uspeo sam da osvojim mnogo trofeja i pomogao sam klubu da postane jedan od najvažnijih klubova na svetu. Zahvalan sam klubu što je napravio statuu kao priznanje mojoj fudbalskoj karijeri u Mančesteru. To je vrlo posebna stvar - rekao je Aguero.

On je na kraju prošle sezone posle 10 godina napustio Mančester siti kao najbolji strelac u istoriji kluba. U 384 utakmice postigao je 257 golova, osvojio je pet titula u Premijer ligi, FA kup i šest trofeja u Liga kupu. Argentinac je najbolji strani golgeter u istoriji Premijer lige i ima najbolji odnos golova u minuti u istoriji takmičenja.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!