RIKARDO GOL DO ISTORIJE: Partizan pobedom nad Vojvodinom obezbedio kvalifikacije LE, napadač obara rekorde

M. B.

12. 05. 2022. u 21:53

ISPUNIO je Partizan u sredu po podne osnovni cilj da obezbedi učešće u kvalifikacijama Lige Evrope, gde bi u slučaju trijumfa Rendžersa u finalu i plasmana Rome do šestog mesta u Seriji A krenuo u evropsku misiju od plej-ofa.

РИКАРДО ГОЛ ДО ИСТОРИЈЕ: Партизан победом над Војводином обезбедио квалификације ЛЕ, нападач обара рекорде

FOTO: M. Vukadinović

U senci tog rezultata ostao je lični učinak raspucanog Rikarda Gomeša koji je pogotkom u četvrtom minutu stigao do "kote 35" u svim takmičenjima (26 Superliga, sedam u Evropi i dva u Kupu Srbije) čime je stao uz rame najefikasnijem u istoriji kluba Mateji Kežmanu koji je identičan učinak ostvario u sezoni 1999/2000. Još jedan gol u preostala tri meča, dva prvenstvena i Kup finalu sa Crvenom zvezdom omogućio bi napadaču sa Zelenortskih Ostrva da ostane usamljen na vrhu.

- Bilo je čudno na početku, postigli smo jedan gol, a mogli smo, ne znam tačno, pet, šest, možda. Za neke šanse nismo dobro odlučili u poslednjem trenutku, poslednjem dodavanju ili šut nije bio dobar, ali mislim da smo držali koncentraciju i postigli smo i drugi gol i otišli na poluvreme sa dobrim rezultatom. Drugi deo ovog susreta je bio malo teži, bilo je previše toplo i bili smo umorni, ali mislim da smo zaslužili pobedu - istakao je Rikardo bez konkretnog osvrta na lični pečat koji mu nije u prvom planu.

Pogotkom protiv istog rivala u prvenstvenom okršaju četiri dana ranije Rikardo je sa 26 superligaških golova pretekao na večnoj listi samostalne Srbije Makarića i Pešića, a kako bi dostigao najubojitijeg golgetera Partizana svih vremena u ligaškim duelima potrebna su mu još četiri precizna hica u utakmicama sa Voždovcem i Radničkim iz Niša. Da podsetimo, rekord koji je na snazi već 27 godina drži Savo Milošević sa 30 pogodaka u sezoni 1994/1995.

BONUS VIDEO - Srbija ponosna: Jokić na Geneksovoj kuli

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!