PARTIZAN (PRIVREMENO) NA PRVOM MESTU: Pobeda crno-belih pred reprizu u polufinalu Kupa (FOTO/VIDEO)

O. M.

07. 05. 2022. u 13:21 >> 15:57

PARTIZAN je savladao Vojvodinu sa 2:1 u petom kolu doigravanja Superlige i sa nova tri boda izbio na čelo tabele fudbalskog šampionata Srbije.

ПАРТИЗАН (ПРИВРЕМЕНО) НА ПРВОМ МЕСТУ: Победа црно-белих пред репризу у полуфиналу Купа (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Strelci su bili Terzić u četvrtom i Rikardo u 41. minutu za domaćina, a Nešković u trećem minutu nadoknade za goste. 

Napadač sa Zelenortskih ostrva stigao je tako do 26. gola ove sezone u Superligi, a 34. u svim takmičenjnjima i time je izjednačio rekord Sava Miloševića. Ostaje mu jedan gol da stigne Mateju Kežmana.

Partizan je mnogo lošije igrao u drugom delu zbog čega je nezadovoljstvo izrazio i trener crno-belih Aleksandar Stanojević u izjavi za Arenu sport posle utakmice.

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli sada imaju 92 boda, jedan više od večitog rivala koji svoj meč igra od 17 časova protiv Radničkog.

Vojvodina je zabeležila četvrti uzastopni poraz u Superligi i time definitivno ispala iz trke za plasman u evro-kupove preo lige. Ostaje joj nada da će u serdu na ovom istom stadionu odigrati mnogo bolje i iznenaditi istog ovog protivnika.

 

DRUGO POLUVREME, PARTIZAN - VOJVODINA 2:1

 

90'+3' - Čekala se odluka video asistencije posle gola koji je postigla Vojvodina u trećem minutu nadoknade, a Milan Mitić je procenio da nije bilo nedozvoljene pozicije.

89' - Simić je propustio idealnu priliku da postigne počasni pogodak. Predriblao je pola odbrane crno-belih i kad je izašao sam ispred Stevanovića - šutirao je u njega!

81' - Samo dva minuta kasnije novi pokušaj Markovića, ovaj put posle solo prodora. Malo je izgubio balans pa taj šut nije bio dovoljno dobro iskontrolisan i lopta je otišla pored gola,

79' - Mogao je Partizan do trećeg gola. Marković je ni iz čega stigao do pozicije za šut, ali je Rockov odbranio.

77' - Šansa za Vojvodinu! Zakasnio je Miletić, ali Vukčević nije iskoristio indolentnost štopera crno-belih jer je loše zahvatio loptu.

74' - Poslednja izmena u Partizanu, Obradović menja Uroševića.

72' - Novi prodor Lutovca po desnom krilu, sada je uspeo da uputi lep centaršut, ali je Rockov boksovao loptu uz lepu paradu. 

FOTO: M. Vukadinović

68'- Pokušao je s ruba šesnaesterca Vukadinović, nije to bila ozbiljnapretnja po gol Stevanovića.

67'- Lepo je Lazar Marković uposlio Lutovca koji u ulozi desnog krila prodire u kazneni prostor Vojvodine. Prvo je izgubio loptu koja se volšebno vraća njemu u noge a zatim je pokušaj centaršuta presekao golmna Rockov.

64' - Prodor Rikarda po desnm krilu i upotrebljiv centaršut na ivicu peterca, ali je ometan bio Lazar Marković. Priprema se nova izmena u Partizanu, u igru će Lutovac umesto Miljkovića.

60' - Jojić i Lazar Marković menjaju Natha i Meniga. 

56' - Poluprilika za Partizan, spetljali su se Menig i Rikardo na ivici kaznenog prostora, ali prva najava opasnosti pred golom Rockova u drugom delu se piše.

55' - Ozbiljnija je Vojvodina u nastavku, još jedna dobra prilika za staru damu. Stevanović je u poslednjem trenutku stigao do lopte pre Vukadinovića.

47' - Velika prilika za Vojvodinu. Vukadinović je sjajno prošao, odigrao povratnu loptu na ivicu šesnaesterca, natrčao je Simić, bio je potpuno sam, ali je tukao preko gola.

FOTO: M. Vukadinović

46' - Počelo je drugo poluvreme. U ekipi Partizana izvršena je izmena u igri je Ljubomir Fejsa umesto Saše Zdjelara. Trener Vojvodine Radočić izvršio je dve izmene, ušli su Topić i Jeličić, a izašli Kovačević i Maksimović.

PRVO POLUVREME, PARTIZAN - VOJVODINA 2:0

FOTO: M. Vukadinović

Završeno je prvo poluvreme zasluženim vođstvom Partizana. Golove za crno-bele postigli su Terzić i Rikardo. 

 

41'- R I K A R D O!!! Najbolji strelac Superlige duplira prednost Partizana. Za razliku od prethodna dva neuspela pokušaja kada je izlazio ravno ispred Rockova, sada je tuako iskosa sa leve strane i pogodio malu mrežu. 

FOTO: M. Vukadinović

33' - Novu veliku šansu propušta Rikardo posle asistencije Natha. opet je izašao sam ispred Rockova, ali golman Vojvodine i ovaj put izlazi kao pobednik.

28' - Novi pokušaj Rikarda ali samo korner je izborio napadač sa Kapo Verdea. 

FOTO: M. Vukadinović

26' - Menig je raspoložen na današnjoj utakmici. Odlično je prošao po levom krilu, uputio centaršut na vrh peterca gde se našao Bibars Natho i pokušao glavom. Solidan pokušaj, ali rezultat ostaje nepromenjen.

24'- Mogao je Terzić do drugog gola na utakmici, ali je šutirao pored gola.

20' - Najbolja šansa za Partizan još od vodećeg pogotka! Rikardo je bio na korak od 26. gola u prvenstvu, ali brži je bio Rackov. Rikarda je uposlio Natho.

FOTO: M. Vukadinović

16'- Nastavlja se period inicijative gostiju, ali bez ozbiljnije opasnosti po gol Partizana, Vukčević je pokušao sa desetak metara, ali hvata loptu Stevanović.

13' - Nova prilika za Vojvodinu, lopta je prohujala tik pored stative Stevanovićevog gola posle pokušaja Bastajića.

FOTO: M. Vukadinović

10' - Malo je nedostajalo da Vojvodina dođe do izjednačenja i to zahvaljujući greški strelca gola za Partizan. Terzić je pokušao da vrati loptu kolegama iz odbrane, ali su je presekli igrači gostiju . Srećom po crno-bele, Miletić je pravovremeno intervenisao.

7' - Centrirao je Jevtović, Rockov je stigao do lopte pre svih, a onda mu je ispala i završila u korneru. Menig je pokušao posle udarca iz ugla, izblokiran je holandski internacionalac.

 

4' - PARTIZAN VODI!! Šesti prvenstveni gol postigao je Nikola Terzić. Kvinsi Menig je asistent posle ulaza sa desnog boka u sredinu napada. Odložio je loptu levo do mladog napadača crno-belih, a ovaj lukavo iz prve uputio kiflu u dalji ugao gola Rockova.

FOTO: M. Vukadinović

1' - Utamica je počela, Partizan je ceo minut drža posed ali je napad propao kada je Urošević poslao loptu u gol-aut.

Pred početak utakmice obeležen je minut đutanja povodom smrti legende jugoslovenskog fudbala i nekadašnjeg trenera Partizana Ivice Osima.

PARTIZAN - VOJVODINA 2:0 

(Terzić 4'  Rikardo 41')

Stadion: Partizana

Sudija: Miloš Milanović

VAR: Milan Mitić

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević – Zđelar, Jevtović – Terzić, Natho, Menig – Rikardo.

Klupa: Popović, Holender, Fejsa, Živković, Ostojić, Milovanović, Obradović, Jojić, Marković, Jović, Lutovac.

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov – Lazarević, Kovačević, Stevanović, Đorđević – Maksimović, Bastajić – Vukadinović, Simić, Zukić – Vukčević.

Klupa: Borak, Bjeković, Devetak, Topić, Matić, Kopitović, Miletić, Jeličić, Nešković, Busnić, Kabić.

UOČI MEČA

Biće ovo prvi od dva meča istih rivala u samo pet dana pošto ih u sredu očekuje duel u polufinalu Kupa Srbije.

Crno-beli zaostaju dva boda za Zvezdom koja svoj meč igra nešto kasnije pa bi se izabranici Aleksandra Stanojevića eventualnim trijumfom u Novom Sadu vratili na čelo tabele bar na nekoliko časova, a u slučaju kiksa beogradskih crveno-belih protiv niškog Radničkog na "Rajku", tamo bi ostali bar do kraja sledećeg kola.

- Verujemo, jer da ne verujemo, mi bismo odustali. Verovali smo da mogu da kiksnu u Novom Sadu, ako ne verujemo, čemu onda da igramo - poručio je strateg Partizana Stanojević pred gostovanje na "Karađorđu".

Trener Partizana se odlučio za ovih 11 protiv Vojvodine:

Stevanović - Miljković, Saničanin, Miletić, Urošević - Zđelar, Jevtović, Natho - Menig, Terzić, Rikardo

Ekipa Vojvodine izgleda ovako:

Rockov - Maksimović, Stevanović, Kovačević, Zukić, Simić, Đorđević, Bastajić, Lazarević, Vukadinović, Vukčević

Zvezda je u četvrtom kolu savladala Vojvodinu sa 3:0, a Partizan je istim rezultatom pobedio ekipu Napretka.

Prvi meč ovog kola odigran je u petak u Bačkoj Topoli, gde je domaći TSC sa 2:0 pobedio Napredak i tako, istina sa utakmicom više, izbio na četvrto mesto koje će najverovatnije voditi u Evropu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)