NIJE LUTRIJA KAD BORJAN BRANI: Golman i kapiten aktuelnog prvaka Srbije još jednom dokazao da je specijalista za penale

Z. ĆOROVIĆ

18. 02. 2022. u 11:00

JAGUAR, hobotnica, panter, Zvezdina mačka na golu... Tako navijači crveno-belih tepaju svom kapitenu i golmanu Milanu Borjanu, a on ih je opet, ko zna koji put, usrećio i razgalio.

НИЈЕ ЛУТРИЈА КАД БОРЈАН БРАНИ:  Голман и капитен актуелног првака Србије још једном доказао да је специјалиста за пенале

FOTO: M. Vukadinović

Neki kažu da su penali lutrija, ali ne izgleda tako kada ih brani Borjan. U ovoj rulet-igri, on je srećni dobitnik, ako i to može da se kaže, jer u njegovom slučaju dominantni su znanje, okretnost, refleks, čitanje rivala, procena.

Protiv Radničkog iz Niša Zvezdin kapiten je ponovo pokazao kakav je penal-majstor i kako ume da iščupa ekipu iz teške situacije. Nema sumnje, naš najtrofejniji klub bi upao u "pakao" da se desila senzacija i da je ostao bez jednog pehara već u osmini finala. Trener Dejan Stanković je i sam posle drame sa Nišlijama priznao da bi eliminacija bila ravna katastrofi, pa je junaka Borjana nagradio pohvalom da je bio "monstruozan" i da je zamračio svoj gol.

Stameni momak iz Knina odbranio je Nišlijama četiri od šest jedanaesteraca, što je, srećom po njegove saigrače, koji ove sezone muku muče sa realizacijom penala, bilo dovoljno da se izbori plasman u narednu rundu.

- Dokazali smo kakav karakter posedujemo, da možemo da pobedimo i onda kada ne ide sve po planu - istakao je Borjan.

- Imali smo dosta prilika, bez sumnje smo bili bolji tim, ali smo ipak morali težim putem do četvrtfinala. Posle odbranjenog prvog penala sam dobio dodatno samopouzdanje, na kraju se sve dobro završilo, iako je bilo neizvesno. Navijači i mi smo verovali u pobedu tokom čitavog meča, što je možda i ključno u neizvesnim završnicama, ovakve pobede nas dodatno motivišu za nastavak sezone. Iako je pritisak veliki, do kraja sezone moramo da damo maksimum, očekuje nas borba na tri fronta - istakao je Borjan.

Naravno, i to što se trofej Kupa nalazi u vitrinama njihovog stadiona, "delije" su najviše zahvalne Borjanu, jer je u finalu protiv Partizana skinuo dva odlučujuća šuta sa "kreča" Jojiću i Štuliću. Koliko je tek euforije i oduševljenja bilo kada je u neviđenom trileru Borjan - mačka odbranio tri jedanaesterca u Kopenhagenu i poveo Zvezdu ka drugoj uzastopnoj Ligi šampiona.

Jedini neuspeh u penal serijama Borjan je doživeo u Šapcu marta 2018, kada je Mačva eliminisala Milojevićevu Zvezdu u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja.

Sa druge strane, ostaće upamćeno da je "pročitao" sa bele tačke i napadača Liverpula Manea na "Enfildu", zapamtili su ga dobro i Daek iz Kluža i Godal (Spartak Trnava) jer je i njih nadmudrio kod izvođenja najstrože kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije