MARAKANA OVO NE PAMTI: Transparent kakav dosad nije viđen u srpskom fudbalu (FOTO)

D. N.

05. 11. 2021. u 08:36

CRVENA zvezda nije uspela da ostvari cilj u meču sa Midtjilandom, odigranom u okviru 4. kola Lige Evrope, a tu utakmicu obeležila je i sportska drama, ali i nekoliko detalja na tribinama.

МАРАКАНА ОВО НЕ ПАМТИ: Транспарент какав досад није виђен у српском фудбалу (ФОТО)

Tanjug/AP

Podsetimo, Zvezda je izgubila od Midtjilanda na Marakani, pa je ostala na sedam osvojenih bodova, ali nije ostala na prvom mestu u grupi, što je možda i najvažnije u ovom trenutku.

Ipak, ako se na trenutak po strani ostavi rezultatska situacija, kako na samom meču, tako i u grupi u kojoj se šampion Srbije nadmeće, a pažnja posveti jednom detalju s tribina u prvom poluvremenu, dođe se do jedinstvene situacije u ovdašnjem fudbalu.

Naime, nakon što su navijači Crvene zvezde priredili krajnje originalnu koreografiju, razvili su i jedan nesvakidašnji transparent:

"Podrška profesoru Milošu Koviću".

Podsetimo, ovih dana se u Beogradu održao i protest studenata i građana koji su podigli glas jer je započeta procedura kojom, kako tvrdi profesor Filozofskog fakulteta dr Miloš Ković, nameraju da ga izbace sa posla.

Protiv progona Kovića oglasili su se i brojni intelektualci. Protestno pismo koje je predato rektoru Beogradskog univerziteta prof. dr Vladanu Đokiću potpisali su profesori, naučni radnici, umetnici... U pismu se navodi da jedan broj Kovićevih kolega, koji su protiv njega podneli krivične i parnične prijave i koji su u sukobu interesa, pokušava da ga protera sa Odeljenja za istoriju pomenutog fakulteta, tako što neće biti  izabran za redovnog profesora.

Potpisnici  upozoravaju  na  diskriminaciju  prof.  Kovića  i  traže  od  dekana  Danijela  Sinanija  da  zaštiti  Kovićeva  prava  i  da  obrazuje  nezavisnu  komisiju  koja  bi  nepristrasno  odlučivala  o  njegovom  izboru u više zvanje. Među potpisnicima su reditelj Emir Kusturica, akademici Matija Bećković, Časlav Ocić, Danilo Basta, profesori Slobodan  Antonić,  Slobodan  Reljić,  Branislav  Ristivojević,  Časlav Koprivica... Podršku Koviću, u internet peticiji, potpisalo je više od 6.500 građana.

BONUS VIDEO: STOP PROGONU - profesor Miloš Ković ima podršku studenata

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili