BOGDAN PUSTIO BRADU: Hrvati likuju, Srbima se smejali rivali u noći za zaborav (VIDEO)

Novosti online

05. 11. 2021. u 08:12

IMALI su naši košarkaši i daleko uspešnije NBA nastupe od onih u minuloj noći.

БОГДАН ПУСТИО БРАДУ: Хрвати ликују, Србима се смејали ривали у ноћи за заборав (ВИДЕО)

Tanjug/AP

"Bojan i Juta ubedljivo bolji od Bogdana i Atlante u derbiju Bogdanovića" samo je jedan od naslova u hrvatskim medijima posle komšijskog okršaja dva sjajna šutera iz dve susedne države.


I, zaista, njihov reprezentativac je ne samo izašao kao pobednik, jer su "džezeri" savladali Houkse sa 98:116 posle fantastične četvrte deonice koju su dobili sa 41:24, već je Bojan Bogdanović nadmašio našeg asa.

Hrvatski košgeter je bio najefikasniji član startne postave Jute, ubacio je 23 poena (šut iz igre 7/16, od toga trojke 2/6), a imao je i pet skokova, dve asistencije i jednu osvojenu loptu.

Bogdan Bogdanović, koji je u meč ušao uz novi imidž - puštenu bradicu, sa druge strane je, za pet minuta manje na terenu, ukupno 29, dogurao do za njega skromnih osam poena.

Šutirao je 1/2 za dva, 2/4 za tri, a ostvario je i pet skokova, po čemu je bio drugi u Houksima, te dve asistencije. 

Ako je za utehu Bogiju, s njim na terenu Atlanta je primila samo dva poena više nego što je dala, dok je Bojan Bogdanović završio sa "-5". Presudan za trijumf Jute bio je rezervista Džordan Klarkson, koji je "napravio" 29 razlike dok je bio na parketu, a sam je postigao 30 poena.

U taboru Atlante najefikasniji je bio Tre Jang sa 21 poenom.

Poput Bogdana nije se proslavio ni Aleksej Pokuševski za deset minuta ukazane šanse protiv Lejkersa. Šutirao je 0/4, od čega je jedan pokušaj bio sa distance, a zabeležio je četiri skoka. U jednom trenutku su mu se i rivali nasmejali, kada je promašio ceo koš, bio je ubeđen da ga je Dvajt Hauard pritom faulirao, a kako se sudije nisu oglasile, uhvatio je loptu i probao da iznova poentira. Naravno, "svirani" su koraci...

Ipak, za razliku od Bogdanovića, bar je imao razloga za "rezultatsku radost": Oklahoma je do druge pobede u sezoni došla savladavši moćni tim iz "grada anđela" sa 104:107.

Najbolji akter Tandera bio je, sada već uobičajeno, Šai Gildžus-Aleksander, strelac 28 poena, dok su u odsustvu Lebrona Džejmsa kod Lejkersa u prvom planu bili Entoni Dejvis (29 poena, 18 skokova), Rasel Vestbruk (27) i veteran Karmelo Entoni (21).

NBA rezultati:


Detroit (1-7) - Filadelfija (7-2) 98:109
Majami (6-2) - Boston (4-5) 78:95
Atlanta (4-5) - Juta (7-1) 98:116
Feniks (4-3) - Hjuston (1-7) 123:111
LA Lejkers (5-4) - Oklahoma Siti (2-6) 104:107

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)