AUSTRIJA BOLJA OD SEVERNE MAKEDONIJE: Tri gola u mreži Dimitrievskog, pogodak Pandeva nije bio dovoljan (VIDEO)

Novosti online

13. 06. 2021. u 17:36 >> 19:52

AUSTRIJA je pobedila Severnu Makedoniju sa 3:1 u prvom meču grupe C na Evropsko prvenstvu.

АУСТРИЈА БОЉА ОД СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ: Три гола у мрежи Димитриевског, погодак Пандева није био довољан (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Bolji rival bio je tim Franka Fodea i zasluženo je došao do tri boda. I Makedonci su se prikazali u sjajnom svetlu, postigli i prvi gol na velikim takmičenjima.

Na kraju nisu imali snage, ali ni iskustva da odole i dođu do prvih bodova. Ipak, prilika za tako nešto biće još - najmanje dve.

Dva pogotka viđena su u prvih 45 minuta, a postigli su ih Lajner na jednoj, odnosno Goran Pandev na drguoj strani.

Austrija je još dva puta zatresla mrežu Stoleta Dimitrievskog i oba gola bila su delo rezervista - Gregoriča i Arnautovića.

FOTO: AP/Tanjug

Severna Makedonija u narednom meču igra protiv Ukrajine, a Austrija će odmeriti snage sa Holandijom.

Austrija - S. Makedonija 3:1 (1:1)

Stadion: "Arena Nacional" (Bukurešt). Sudija: Andreas Ekberg (Švedska). Strelci: Lajner u 18. Gregorič u 78. i Arnautović u 90. minutu za Austriju - Pandev u 28. minutu za S. Makedoniju.

Austrija (4-4-1-1): Bahman - Lajner, Dragović (od 46. Linhart), Hintereger, Ulmer - Baumgartner (od 58. Gregorič), Lajmer (od 90+3. Baumgartlinger), Šlager (od 90+4. Ilsanker), Alaba - Sabicer - Kalajdžić (od 59. Arnautović).

S. Makedonija (5-3-2): Dimitrievski - Nikolov (od 63. Bejtuali), Ristovski, Velkovski, Musliu (od 86. M. Ristovski), Alioski - Bardi (od 82. Tričkovski), Ademi, Elmas - Pandev, Trajkovski (od 63. Kostadinov).

DRUGO POLUVREME: Austrija - S. Makedonija 3:1

90+4. MINUT - Kraj utakmice!

90. MINUT - Tačku na ovu utakmicu stavlja Marko Arnautović koji je postigao treći gol i tako doneo tri boda Austriji.

89. MINUT - Znalački Austrija čuva prednost i pokušava sigurno utakmicu da privede kraju.

78. MINUT - Severna Makedonija nije izdržala. Rezervista Gregorič je uspeo da postigne gol i donese drugo vođstvo svojoj selekciji.

75. MINUT - Rasplamsala se igra sada. Najpre je Austrija imala opasan napad, Makedonci su uzvratili iz kontra napada, no do promene rezultata nije došlo.

69. MINUT - Gregorič je dočekao centaršut u šesnaestercu i tukao glavom u desnu stranu gola, ali je golman fantastično reagovao i obranio mu šut.

64. MINUT - Velika šansa za Makedonce. Lopta je došla do Barija koji je šutirao, ali odlično mu je u šut ušao Bahman i sprečio rivala da povede. U nastavku akcije Pandev je šutirao preko gola.

58. MINUT - Pomoće se ukazivala i golmanu Severne Makedonije Stoletu Dimitrievskom. Lekarska ekipa je pomogla čuvaru mreže Rajo Valjekana i spreman je da nastavi meč.

54. MINUT - Male čarke su se sada desile na stadionu "Arena Nacionala" u Bukureštu, ali nije bilo ništa ozbiljno, tako da se utkakmica brzo nastavila.

48. MINUT - Nije mogao Dragović da nastavi utakmicu, njega je zamenio Linhart. Ovo sigurno brine navijače Crvene zvezde.

DUEL Aleksandar Dragović i Goran Pandev/FOTO: AP/Tanjug

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Austrija - S. Makedonija 1:1

45+2. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

43. MINUT - Aleksandar Trjakovski je dobio žuti karton pošto je udario u glavu Aleksandra Dragovića, fudbalera Crvene zvezde kome se ukazuje lekarsa pomoć.

37. MINUT - Greše dosta u predaji lopte igrači Austrije i na takav način je rival i postigao pogodak.

28. MINUT - Pandev postiže istorijski gol za Severnu Makedoniju. Alioski je poslao loptu u sredinu, odbrana Ausrije se spetljala, golman Bahman je odbio loptu do koje je došao iskusni napadač i poravnao je rezultat.

22. MINUT - Nova velika prilika za Austriju. Sa leve strane je centrirao Ulmer, spoljnim delom stopala šutirao Kalajdžić, ali se istakao Dimitrievski i sprečio rivala da duplira prednost.

19. MINUT - Austrija je povela! Sabicer je sjajno centrirao, a Lajner na drugoj stativi ostao sam i smestio loptu iz leđa Stoleta Dimitrievskog.

FOTO: AP/Tanjug

14. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja na početku utakmice. Čeka se neko pravo uzbuđenje.

7. MINUT - Austrija je odlučila da preuzme terensku inicijativu. Za sada je lopta više u njenom posedu.

1. MINUT - Počela je utakmica koja se igra u Bukureštu!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)