"UMESTO OCA, IZ BOLNICE SAM ODNELA SAMO KOFER": Potresna ispovest Sanje Marinković nakon tatine smrti

Novosti online

10. 12. 2020. u 13:46

VODITELJKA je bila skrhana bolom i neko vreme se nije oglašavala u medijima, a sada je prvi put otvoreno progovorila o bolu i gubitku sa kojim se suočila.

УМЕСТО ОЦА, ИЗ БОЛНИЦЕ САМ ОДНЕЛА САМО КОФЕР: Потресна исповест Сање Маринковић након татине смрти

Foto: Jutjub/Printskrin

Marinkovićeva je ispričala da je izuzetno depresivnog raspoloženja, ali da se trudi da šalje optimistične poruke svojoj publici koja je na nju takvu i navikla.

- Nažalost, nedavno sam se susrela sa najvećim bolom koji nečije dete može da oseti, a to je gubitak roditelja, naročito kada se to desi neočekivano. Moj otac je preminuo nakon kratke bolesti uslovljene rakom. Od kraja avgusta, pa nažalost i danas, kod kuće sam u depresivnom raspoloženju, a u javnosti se trudim da šaljem poruke optimizma. Nažalost, teško mi je da pričam o sreći, iako je moja publika na to navikla, jer mi je duša i dalje prazna. Neke rane se nikad ne zacele i uverena sam da vreme ne leči svaku bol, jer što je ljubav jača, to je i patnja veća. Poslednjih godinu dana je kašljao, verujući da je to posledica dugogodišnjeg pušačkog staža i krajem avgusta je mislio da je možda dobio koronu - započela je.

- Odvela sam ga jedne večeri na skener pluća i doktor nam je posle dva sata rekao da nije kovid, već kancer oba plućna krila, maloćelijski, galopirajući, neoperativan. Odvezla sam zdravog tatu na pregled, a dovezla kući onkološkog bolesnika. Borba je trajala samo osam nedelja jer, nažalost, ni u jednoj svetskoj bolnici nije bilo leka za taj oblik kancera osim hemioterapije. Primio je samo jednu i onda nas zauvek napustio. Znam da ta bol neće nikad prestati i da mi ova stvarnost nikad neće biti dovoljna i bolja nego što je bila. Moji najbliži prijatelji, kolege i, naravno, moj rođeni brat i snaja nesebično su mi pomagali da nađem utehu u danima koji su bili puni razočaranja i neizvesnosti - objašnjavala je Sanja.

- Osećaj nemoći kada gledate svog oca kako se gasi zaista je najbolnije emotivno iskustvo. Moj tata je do poslednjeg trenutka imao veliku volju da živi, da se bori i bio je veoma hrabar i poslušan pacijent. Nažalost, otišao je u bolnicu na dva dana da primi terapiju i tamo je ostao do kraja. Zauvek ću pamtiti sliku kako smo zajedno početkom septembra koračali sa koferom u ruci do prijemnog odeljenja, a onda sam ja 20. oktobra, umesto njega, iz bolnice odnela samo taj isti kofer sa njegovim stvarima. Pored mog brata i mene, najtužniju vest veoma teško su prihvatili Strahinja, Matea i Maks, kojima je deka bio i ostao u sećanju kao najomiljeniji junak detinjstva. U trenutku kada smo im rekli da se deka borio i da nije uspeo da pobedi i da je otišao na neko lepše mesto gde će naći svoj mir, oni su bili uvereni da ne govorimo istinu jer je njihov deda najjači i uvek dobija sve bitke. U životu sam imala neprospavane noći uglavnom zbog previše rada, odgovornosti, stresa ili ljubavnih problema i nisam mogla ni da zamislim nemiran san zbog preispitivanja da li sam učinila sve što sam mogla da mom tati olakšam ili produžim život, kao i strah da ga više neću videti, jer zbog korone posete bolnicama nisu dozvoljene - istakla je voditeljka.

Sanja ističe i da veliku motivaciju i podršku nalazi u sinu, porodici, prijateljima, ali i u poslu.

Takođe, voditeljka i pored svega ne krije da joj je ova trauma probudila veliki strah od bolesti, zbog koje se suočava i sa napadima panike.

- Duge šetnje, dugi razgovori, jutarnji treninzi, posvećenost Strahinji i vera da ima nade za svakoga, pa i za mog tatu, pomagali su mi da, koliko je moguće, uskladim svoj duh i telo. Nažalost, stres, napetost, emocionalna bol i strah od neizvesnosti ostavili su traga i ovih dana se suočavam sa strahom od bolesti, imam napade panike kada se zakašljem, postala sam i anksiozna, ali verujem da je to samo odraz mog tugovanja na putu do konačnog saznanja da više nemam tatu koga ću moći da pozovem u pola noći kada mi zatreba savet.

Podršku koja mi je olakšala život u prethodnim mesecima dobijala sam od prijatelja, brata, snaje, kolega, porodice. Većina mi kaže da su suze lekovite i da je najbolji lek za slomljeno srce da se s vremena na vreme dobro isplačem. Ponekad imam osećaj da suza više nemam i da sam ih sve prolila kada sam se suočila sa bolnim saznanjem. Tada sam, sećam se, na Crnogorskom primorju popila i svoju prvu, ozbiljnu čašicu rakije, medovače, koju je obožavao moj tata -  zaključila je voditeljka.

(Story)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)