NAVALA GOSTIJU NA DAN EGZITA: Ogromno interesovanje za najveću žurku na Balkanu

S.BAJIĆ

05. 07. 2021. u 14:42

ORGANIZATORI ovogodišnjeg Egzita, koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od četvrtka, 8., pa do nedelje 11. jula, očekuju prve posetioce da u Novi Sad stignu danas i sutra, a pravu navalu upravo na sam dan početka festivala.

НАВАЛА ГОСТИЈУ НА ДАН ЕГЗИТА: Огромно интересовање за највећу журку на Балкану

Foto : Egzit tim, S.Bajić

Za najveći žurku na Balkanu, koja obeležava svoje jubilarno, 20. izdanje, veoma je veliko interesovanje publike, posebno iz regiona o čemu svedoči činjenica da su smeštajni kapaciteti rasprodati, pogotovo u privatnom smeštaju, hostelima i pojedinim hotelima.

 Ove godine neće zbog epidemiološke situacije biti organizovan Egzit kamp na kupalištu „Štrand“, koji je prethodnih godina primao više od tri- četiri hiljada gostiju festivala, pa je i to uticalo na veću potražnju privatnih soba i stanova za izdavanje.

Po rečima Tihane Putin, analitičarke u Turističkoj organizaciji Novog Sada, do juče se niko od gostiju Egzita nije javio u Info- centar te institucije, pa je pretpostavka da će ovaj put najveći broj posetilaca festivala boraviti u Novom Sadu samo za vreme trajanja Egzita.

STEJT OF EKSIT ZONA

Posetioci festivala će na Petrovaradinskoj tvrđavi na zoni „Stejt of Egzit“, pored reciklažnih stanica, moći da posete prostor posvećen promociji odgovorne konzumacije i da se dobro zabave. Imaće priliku da se upoznaju  sa programima za mlade „Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019“, da učestvuju u programima za mlade UNICEF-a, i da se druže sa mladim evrpskim ambasadorima, grupom uspešnih influensera sa zapadnog Balkana koji će promovisati evropsku budućnost i zajedništvo mladih

Zapadnog Balkana.

- Prema podacima info centara i hotela, tokom Egzita u goste nam dolazi najviše posetilaca iz zemlje i regiona, ali i iz Francuske, Nemačke, Turske, Holandije, Austrije, Italije, Rusije, Egipta, Tunisa.. Zapažen je izostanak velikog broja posetilaca iz Engleske, inače tradicionalno jakog Egzitovog tržišta- kaže Putinova.

 Inače, cene smeštaja su od 20 evra za noć pa na više, a najpopularniji su hosteli kao i iznajmljivanje po sistemu „stan na dan“, gde se cene kreću po 100 do 400, pa i do 1.500 evra za dan, u zavistnosti od veličine, opremljenosti i uređenja apartmana, ali i broja gostiju.

Nisu zaobiđeni ni novosadski hoteli u kojima su cene smeštaja uobičajene u skladu sa brojem zvezdica, pa hotelijeri očekuju da će u poslednjem minutu popuniti preostale slobodne sobe. Za sada smeštaj može da se pronađe u pojedinim vikendicama u okolini Novog Sada kao i po kućama na periferiji grada.

 

DRUŠTVENO ODGOVORNI

EGZIT se zalaže za zaštitu planete i celokupnog života na njoj, za prirodu pa nosi epitet, zeleni festival. Fondacija Egzit će u saradnji sa drugim organizacijama imati više ekoloških kampanja i akcija, kao što su „Recikliraj i osvoji“ gde će posetioci dobijati zanimljive poklone za prikupljenih 15 plastičnih čaša, flašica, limenki... Za tu priliku biće postavljene dve reciklažne stanice, između Mejn stejdža i Dens arene, i na Stejt of Egzit zoni.

PROGRAM

ČETVRTAK  Mejn : Didžej Snejk, Buč Kesidi, Hladno pivo, Senidah, Nemi pesnik

          Dens arena: Nina Kravic, Amelija Lens, Tijana T, Ilija Đoković…

          Fjužn: Marko Luis, Helem Nejse, Vojko V, Fran Palermo

PETAK  Mejn : Sabaton, Tiga, Van Gog, Lejdi Li, Nemesis

      Dens arena: Maseo Pleks, Denis Sulta, Pol Kalkbrener

     Fjužn: Amira Medunjanin, Ateist rep, Goblini ...

SUBOTA Mejn : Robin Šulc, Pol Van Dajk, Obiojeni program, Satori Lajv

Dens arena:  Boris Brejha, Meduza, Ripablik spejs moušn, Hani Dižon..

Fjužn: Sanšajn, Elon, Apolo Šukejz, Dram…

NEDELjA Mejn: Dejvid Geta, Lajbah, Rundek i ekipa, Jonas Blu, Šek Ves...

Dens arena: Solomun, Johanes Bretht, Kristijhan Molnar, Marko Nastić, Artbat

Fjužn: Lav Hantersi, Masimo, Ajs Nigrutin i Timbe, Esmas bend nekst dženerejšn, Ida i Lolobriđida...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)