STIŽE "SPUTNJIK V": Do kraja februara u Republici Srpskoj biće dostupna ruska vakcina

Brankica Spasenović

05. 01. 2021. u 12:36

DO kraja februara u Republici Srpskoj biće dostupna ruska vakcina protiv virusa korona„sputnjik V“, najavio je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

СТИЖЕ СПУТЊИК В: До краја фебруара у Републици Српској биће доступна руска вакцина

Foto: D. Pozderović

On je precizirao da je Republika Srpska pregovarala o nabavci ove vakcine za svoje građane, a da nije upoznat o situaciji u BiH.

Naveo je da je u toku analiza dokumentacije i kapaciteta dobavljača.

Najavio je i da se u prvih šest meseci očekuje isporuka vakcine preko projekta „kovaks“ za populaciju u BiH.

- Cilj nam je da vakcina dođe, da se krene sa vakcinacijom i da građani Republike Srpske budu zaštićeni- rekao je Zeljković.

Istakao je i da se paralelno  od proizvođača pokušavaju dobiti informacije koja još vakcina može biti dostupna u BiH, da li od evropskih ili svetskih dobavljača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)