SEDNICA ODBORA ZA PROSLAVU 9. JANUARA: Na Dan Republike svečana akademija i defile

S.M.

24. 11. 2020. u 14:27

СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ПРОСЛАВУ 9. ЈАНУАРА: На Дан Републике свечана академија и дефиле

Foto: S. Mišljenović

NA sednici Odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine danas je u Banjaluci usvojen preliminarni predlog programa proslave Dana Republike, koji obuhvata svečanu akademiju i svečani defile na Trgu Krajine.

Na sednici, kojoj je predsedavala predsednik Srpske Željka Cvijanović, izabran je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, te formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

-Termin održavanja svečanog defilea biće naknadno određen zbog aktuelne epidemiološke situacije, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

Utvrđeno je da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj povodom proslave Dana Republike Srpske 2021. godine neće biti organizovani tradicionalni prijemi kod predsjednika Republike Srpske, te događaji koji podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru.

Foto: S. Mišljenović

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko distriktu, Dan Republike Srpske biće obeležen na primeren način, u skladu sa njihovim mogućnostima, te preporukama Instituta za javno zdravstvo.

Prvoj sednici Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i predsednik Vlade RS Radovan Višković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)