UHAPŠEN ĐORĐE ĆULUM: Ozloglašeni razbojnik izručen BiH

O.M.

20. 10. 2020. u 21:06

УХАПШЕН ЂОРЂЕ ЋУЛУМ: Озлоглашени разбојник изручен БиХ

Foto: Privatna arhiva

ĐORĐE Ćulum iz Banjaluke, optuženi za višemilionska razbojništva, izručen je danas u BiH i sproveden u KPZ Banjaluka na Tunjicama, potvrdio je "Novostima" direktor Sudske policije RS Željko Dragojević.

On je uhapšen u Švajcarskoj na osnovu međunarodne poternice koju je za njim raspisao Okružni sud u Banjaluci, nakon što je prestao da dolazi na suđenja u predmetu "Trezor".

U predmetu "Trezor" sudi se Siniši Straživuku, Jovici Karaću, Milošu Mrđenu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću, te Đorđu Ćulumu i Aljoši Galiću. Svima se na teret stavlja da su kao članovi zločinačkog udruženja učestvovali u oružanim pljačkama "teškim" oko dva miliona maraka. Pljačke su počinjene u periodu od  2008. do 2011. godine na području Banjaluke i Prijedora.

Optužnicom je obuhvaćena pljačka 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u Banjaluci, pljačka radnika "Alfa sekjuritija" od kojih je oteto 572.857 KM, pljačka transporta novca "Pošta Srpske" kada je obezbeđenju "Centurion" ukradeno 229.854 KM, te pljačku 33.468 KM iz Reiffeisen banke...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)