UHAPŠEN ĐORĐE ĆULUM: Ozloglašeni razbojnik izručen BiH

O.M.

20. 10. 2020. u 21:06

ĐORĐE Ćulum iz Banjaluke, optuženi za višemilionska razbojništva, izručen je danas u BiH i sproveden u KPZ Banjaluka na Tunjicama, potvrdio je "Novostima" direktor Sudske policije RS Željko Dragojević.

УХАПШЕН ЂОРЂЕ ЋУЛУМ: Озлоглашени разбојник изручен БиХ

Foto: Privatna arhiva

On je uhapšen u Švajcarskoj na osnovu međunarodne poternice koju je za njim raspisao Okružni sud u Banjaluci, nakon što je prestao da dolazi na suđenja u predmetu "Trezor".

U predmetu "Trezor" sudi se Siniši Straživuku, Jovici Karaću, Milošu Mrđenu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću, te Đorđu Ćulumu i Aljoši Galiću. Svima se na teret stavlja da su kao članovi zločinačkog udruženja učestvovali u oružanim pljačkama "teškim" oko dva miliona maraka. Pljačke su počinjene u periodu od  2008. do 2011. godine na području Banjaluke i Prijedora.

Optužnicom je obuhvaćena pljačka 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u Banjaluci, pljačka radnika "Alfa sekjuritija" od kojih je oteto 572.857 KM, pljačka transporta novca "Pošta Srpske" kada je obezbeđenju "Centurion" ukradeno 229.854 KM, te pljačku 33.468 KM iz Reiffeisen banke...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći