OD ŠLJIVE DO TRPEZE PREDAKA: Veliki uspeh mladih Zvorničana u LJubljani

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 02. 2024. u 07:36

GRADONAČELNIK Zvornika Bojan Jovanović, čestitajući na uspehu učenicima Srednje tehničke škole "Petar Kočić" na osvojenim medaljama na Sajmu turizma u Ljubljani, zahvalio im je na sjajnom predstavljanju grada na Drini, po čemu su se svrstali u red najboljih ambasadora.

ОД ШЉИВЕ ДО ТРПЕЗЕ ПРЕДАКА: Велики успех младих Зворничана у Љубљани

Foto_V.Mitrić

Ovdašnji đaci su osvojili srebrno i bronzano priznanje, predstavljajuću projekte "Šljiva, ponos našeg kraja" i "Trpeza naših predaka - sa ajvarom sve je ukusnije". Učenici su spremali pod budnim okom i savetima profesora Andrijane Slavkić i Miljana Vlačića.

Čelnik Zvornika kazao je da se ponosi uspesima sugrađana, a posebno mladih kao što su ovi, koji su trijumfovali u jakoj konkurenciji, pokazujući i znanje i kreativnost, što su, kako se vidi, primetili i oni daleko od Drine.

Biljana Pisić, direktorka SŠC "Petar Kočić", kaže da je ovo deo višegodišnje saradnje Sežane i Zvornika, podsećajući da je pre 16 godina oko 300 učenika i 50 profesora bilo u poseti Sloveniji, kada su počele promocije učeničkog stvaralaštva.

Jedina ekipa iz RS i BiH

OVDAŠNjI đaci, sa svojim profesorima, boravili su nedavno u Sloveniji, kao gosti Srednje škole "Srečko Kosovel" u Sežani kao jedina ekipa iz RS i BiH. Predstavili su svoja znanja i umeća i na sajmu "Alpe Adrija" sa još 27 škola iz Italije, Hrvatske i Slovenije.

- Zahvaljujući entuzijazmu i volji škole, ta saradnja traje do današnjih dana - kaže Pisićeva. - Preko partnera iz Sežane imali smo priliku da budemo i deo njihovog projekta sa školom u Portugaliji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024