SLAĐANI TITULA NAJVASPITAČA: Banjalučanka odlikovana za najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije

M. Grubor

28. 11. 2022. u 06:33

KAO što je to govorio Aristotel, "obrazovanje je ukras u prosperitetu i utočište u nevolji".

СЛАЂАНИ ТИТУЛА НАЈВАСПИТАЧА: Бањалучанка одликована за најбољег наставника бивше Југославије

Foto Privatna arhiva

Ipak, kako bi deca odrastala na čvrstim obrazovnim temeljima, svaki vaspitač treba da poseduje "supermoć" i zadrži dete u sebi, i da kroz igru mališane spreme za životne izazove. Vaspitač u banjalučkom Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Slađana Mišić, dobitnik laskavog priznanja najboljeg nastavnika, otkrila je za "Novosti" zbog čega je "profesionalno igranje" upravo pravo naučno poglavlje.

- Kada neko pita ko se to igra u vrtićima, igraju se deca, odgovorimo svi u prvi mah na to pitanje, međutim odgovor je mnogo kompleksniji. Kada to pitate nekoga ko se profesionalno igra onda možete osvestiti koliko je taj zadatak zapravo pravo naučno poglavlje. Vi se obrazujete, vi usvajate znanja i veštine, vi stičete iskustva, a zatim posedujete "supermoć" i postajete vaspitač - govori Mišićeva.

Prema njenim rečima, toliko su se igrali da su do sada napravili i neke pametne igračke koje se mogu kupiti u knjižarama.

- Svojim radom i učenjem stvorili smo još didaktičkih sredstava za koje smo moja koleginica i ja nagrađivane kao autori mnogo puta od Ministarstva prosvete i kulture RS - kaže Mišićeva.

U okviru Asocijacije najboljih nastavnika i vaspitača koja je na sajmu obrazovanja okupila nastavnike sa prostora bivše Jugoslavije, Mišićeva je ostvarila izuzetno postignuće dobivši titulu najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije.

- Sa ponosom mogu reći da je iz Banjaluke nas četvoro dobilo priznanje za najboljeg nastavnika, dok iz cele Srpske ove godine ima čak 13 nagrađenih nastavnika - kazala je Mišićeva.

MNOGOBROJNA PRIZNANjA

POŽRTVOVAN rad prate i vredne nagrade, pa je tako Slađana Mišić nosilac i Svetosavske povelje, član OMEP-a BiH, nominovana je za IN nastavnika za 2016. godinu, dobitnik je priznanja za najbolje didaktičko sredstvo ili igračku pet puta...

- Podršku mi je za takav uspeh pružila i moja ustanova što je dodatno potvrdilo da prepoznaju moj trud i zalaganje - zaključila je Mišićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju