TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
U ovom receptu vam predstavljamo klasičnu verziju, ali najbolja stvar u vezi sa tako salatom je što je veoma - prilagodljiva. Pripremite sve svoje omiljene sastojke i dodatke za salatu, pomešajte ih u veliku činiju i dobijate bez muke brz i kvalitetan obrok. Uz to dodajemo i recepte kako da spremite čuveni tako začin i pico de galo, meksički umak, koje uvek možete da imate pri ruci.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g mlevene junetine
- so i biber prema ukusu
- 2 kašike tako začina
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 šolje biljnog ulja
- 2 kukuruzne tortilje, isečene na trakice
- 2 glave zelene salate
- 2 1/2 šolje prepolovljenih čeri paradajza
- 1 konzerva crnog pasulja, oceđena, isprana
- 1 šolja rendanog kačkavalja
- 1/2 šolje pico de galo
- 1/4 šolje seckanog svežeg korijandera
- 1/2 šolje pavlake
Tako začin:
- 1/2 šolje čilija u prahu
- 1/4 šolje mlevenog kima
- 2 kašike dimljene paprike
- 4 kašike sveže mlevenog crnog bibera
- 4 kašike belog luka u prahu
- 4 kašike soli
- 4 kašike crnog luka u prahu
- 2 kašike sušenog origana
Pico de galo
- 1 šolja sitno seckanog belog luka
- 1 srednja ljuta papričica
- ¼ šolje soka limuna
- ¾ kašičice fine morske soli
- 4 velika paradajza, sitno seckani
- ½ šolje sitno seckanog svežeg korijandera
Priprema:
U velikom tiganju propržite junetinu, a potom začinite sa solju i biberom. Dodajte tako začin, paradajz pastu i dve kašike vode. Dinstajte meso dalje, povremeno mešajući, dok junetina ne porumeni, oko pet minuta. Uklonite sa vatre.
U drugi veliki tiganj sipajte ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri da bude vrelo, ali da ne počne da dimi. Ispržite isečene trake tortilje do zlatno smeđe boje, oko dva minuta. Prebacite na papirni ubrus i odmah posolite.
U velikoj činiji začinite zelenu salatu sa prstohvatom soli, zatim dodajte paradajz, pasulj i junetinu. Sve dobro promešajte da se sjedini.
Na vrh pospite kačkavalj, pico de gallo, korijander i trakice od tortilje, i sve zalijte sa pavlakom.
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)