SLASNI GURMANSKI RUČAK: Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni
Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni su brz i pravi gurmanski ručak koji ćete uvek rado da pripremate.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
4 krmenadle
1 kašika mlevene paprike
1 kašika žutog šećera
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice crnog luka u prahu
1,5 kašičice sušenog origana
1 kašičica soli
0,25 kašičice bibera
Recept za začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni:
Kako biste napravili krmendale, prvo zagrejte rernu na 200°C. U maloj posudi pomešajte papriku, šećer, beli luk u prahu, crni luk u prahu, sušeni origano, so i biber.
Stavite krmenadle u posudu za pečenje. Poprskajte maslinovim uljem sa obe strane i pospite začinima sa obe strane, pa ih utrljajte. Pecite nepoklopljeno 15 do 20 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta, a zatim ih servirajte prelivene sokom iz posude u kojoj su se pekle.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

SAVRŠEN LAGANI PROLEĆNI RUČAK: Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom
03. 05. 2025. u 09:00

KAKO GRCI PRAVE PEKARSKI KROMPIR? Spremite ga ovako i biće ukusniji od mesa
02. 05. 2025. u 11:00

DALMATINSKA PAŠTICADA: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
29. 04. 2025. u 09:00

NOVINARKA RTCG POKUŠALA DA ISPROVOCIRA VUČIĆA: Predsednik Srbije joj očitao bukvicu - "Naravno da odoše"
CRNOGORSKA novinarka iz Radio televizije Crne Gore (RTCG) pokušala je da isprovocira predsednika Srbije Aleksandra Vučića pitanjem o izručenju Svetozara Marovića.
16. 05. 2025. u 16:08

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

"UBIĆU SE, HOROR!" Marija otkrila dugo čuvanu tajnu: "Rođena sam bez..."
"JA ću da se ubijem, znači horor!"
16. 05. 2025. u 13:39
Komentari (0)