AMERIČKI MEDIJI O SUKOBU U CRNOM MORU: Čija mornarica je jača

Novosti onlajn

10. 05. 2021. u 22:56

AMERIČKI časopis „Nešnal interest“ analizirao je sastav, opremu i obuku ratnih mornarica Sjedinjenih Američkih Država i Rusije i naveo prednosti svake zemlje.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ О СУКОБУ У ЦРНОМ МОРУ: Чија морнарица је јача

Foto: Depositphotos

Prema mišljenju autora teksta, novinara i bivšeg saradnika Pentagona Krisa Ozborna, jača strana ruske mornarice je razvijena podmornička flota.

-Napredne ruske podmornice će, naravno, veoma otežati slobodnu i nekontrolisanu plovidbu brodova američke mornarice u Crnom moru- naveo je on.

Autor je pretpostavio da bi u slučaju otvorenog sukoba Rusiji moglo biti i teško zbog manjeg broja brodova sa čijih paluba mogu poletati helikopteri ili jurišni dronovi.

Ishod konflikta će u velikoj meri zavisiti od dometa i preciznosti brodskih sistema naoružanja, morskih dronova, senzora i brodskih radara, zaključio je Ozborn.

Ranije je admiral mornarice SAD u penziji i bivši glavnokomandujući Severnoatlantske alijanse DŽejms Stavridis sugerisao da će se u slučaju zaoštravanja odnosa između Rusije i Ukrajine najverovatnije desiti oružani sukob u Crnom moru. Stavridis je naveo da će Moskva bezuslovno pobediti, dok vojska NATO-a neće na vreme stići do regiona.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (1)

TRAGIČNE SUDBINE STALJINOVE DECE: NJegov komentar posle sinovljevog neuspelog samoubistva je JEZIV, ćerkin život strogo kontrolisao