VENČANJE BILO U SUBOTU: Udala se finska premijerka za dugogodišnjeg partnera

Tanjug

02. 08. 2020. u 16:51

FINSKA premijerka Sana Marin saopštila je danas da se udala za svog dugogodišnjeg partnera, osam meseci nakon što je postala šef vlade.

ВЕНЧАЊЕ БИЛО У СУБОТУ: Удала се финска премијерка за дугогодишњег партнера

Foto: EPA

Marin (34) je na svom Instagram nalogu napisala da se u subotu udala za Markusa Raikonena i objavila sliku sa suprugom, na kojoj je obučena u venčanicu i drži buket belog cveća.

Finska vlada navela je na svojoj veb stranici da je vencanje održano u Kesaranti, zvaničnoj rezidenciji premijera. Rečeno je da su prisustvovali porodica para i najbliži prijatelji. Marin i Raikonen zajedno su 16 godina i imaju dvogodišnju ćerku, saopštila je vlada, prenosi AP.

Marin, socijaldemokrata, koja je bila višegodišnji korisnik društvenih medija i vatreni zagovornik zaštite životne sredine, postala je premijerka Finske u decembru.

U to vreme, ona je bila najmlađa šefica vlade na svetu - odlikovanje koju je izgubila nekoliko nedelja kasnije povratkom na vlast austrijskog kancelara Sebastiana Kurca, koji ovog meseca puni 34 godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba