STIŽE URAGAN ČETVRTE KATEGORIJE Alarm na Floridi: "Ako se niste evakuisali, učinite to odmah" (VIDEO)

Tanjug

30. 08. 2023. u 11:56

URAGAN "Idalija" dostigao je jačinu četvrte kategorije sa brzinom od oko 210 kilometara na sat, dok se kreće ka američkoj državi Floridi, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

СТИЖЕ УРАГАН ЧЕТВРТЕ КАТЕГОРИЈЕ Аларм на Флориди: Ако се нисте евакуисали, учините то одмах (ВИДЕО)

Foto: AP

Centar je naveo da je "Idalija" sada oko 96 kilometara zapadno od Sidar Kija i oko 145 kilometara južno od Talahasija, dok nastavlja put ka Big Bendu na Floridi, preneo je Si-En-En (CNN).

- Idalija bi mogla da nastavi da jača pre nego što za nekoliko sati stigne do Big Benda na obali Floride - saopštio je centar, navodeći da bi uragan trebalo da oslabi nakon što pređe na kopno, ali da će verovatno i dalje biti uragan dok se kreće preko južne Džordžije i Južne Karoline kasnije danas.

Naredbe o obaveznoj evakuaciji izdate su u najmanje 28, od ukupno 67 okruga na Floridi od utorka uveče, preneo je Rojters.

- Ako se niste evakuisali, morate to učiniti odmah - rekao je šef uprave za vanredne situacije Floride Kevin Gatri.

Za većinu od 21 miliona stanovnika Floride, kao i za mnoge u susednim američkim državama Džordžiji i Južnoj Karolini izdata su upozorenja zbog uragana.

U sve tri države na snazi je vanredna situacija.

Prognozira se da će na obali zaliva Floride, u jugoistočnoj Džordžiji i istočnim delovima Severne i Južne Karoline pasti od 10 do 20 centimetara kiše po metru kvadratnom do četvrtka, upozorio je centar za uragane.

Centar je upozorio da će biti poplavljeni ostrva i niži delovi obale.

BONUS VIDEO: GRČKA: Posledice razornog požara u nacionalnom parku "pluća Atine"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024