"IZJAVA O RUSIJI JE ČISTA ZAVIST I BESPOMOĆNOST": Zaharova prokomentarisala Boreljevu izjavu da je Rusija ekonomski patuljak

Novosti onlajn

19. 08. 2023. u 14:05

PORTPAROL ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oštro je reagovala na izjavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da je Rusija ekonomski patuljak, ocenivši da u pitanju nije ništa drugo do zavist i bespomoćnost.

ИЗЈАВА О РУСИЈИ ЈЕ ЧИСТА ЗАВИСТ И БЕСПОМОЋНОСТ: Захарова прокоментарисала Борељеву изјаву да је Русија економски патуљак

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Podsetimo, Borelj je u izjavi za španski „Pais“ rekao da je Kina pravi geopolitički igrač, dok je Rusija ekonomski patuljak i da podseća na benzinsku pumpu čiji vlasnik poseduje atomsku bombu.

- Prvo, bilo bi bolje da ljudi koji ne mogu da definišu da li su muškarci ili žene ćute dok ne se ne završi proces samoidentifikacije - rekla je ona za Sputnjik.

Prema njenim rečima, EU je kao bankrot koji je propao pošto je prestao da se puni kvalitetnim gorivom u okviru svojih mogućnosti.

Dok Rusija nastavlja da trguje svojim gorivom, evropski biznis otiče preko okeana, dodala je Zaharova.

- I treće, što se tiče nuklearnog oružja, njega poseduje samo jedna država EU. Ostale nisu uspele da ga proizvedu. Tako da sve što je reka Borelj je iz zavisti i bespomoćnosti - zaključila je ona.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA - Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini