MAKRON POVLAČI POTEZE: Zna se šta je mlade otrovalo, toga više neće biti

Novosti Onlajn

30. 06. 2023. u 15:44

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron je rekao danas da društvene mreže podstiču imitiranje zločina i nasilja, te je pozvao državne agencije da od Snepčeta i Instagrama zatraže da uklone sadržaj najosetljiviji za mlade.

МАКРОН ПОВЛАЧИ ПОТЕЗЕ: Зна се шта је младе отровало, тога више неће бити

Foto AP

Govoreći nakon hitnog sastanka vlade zbog nemira koji su izbili pošto je policajac u utorak ubio 17-godišnjaka nadomak Pariza, Makron je rekao da se nasilje organizuje na internetu.

- Ponekad imamo osećaj da neki od njih žive na ulici, u video-igricama koje su ih otrovale - naveo je Makron govoreći o mladima koji su učestvovali u incidentima, prenosi Gardijan.

On je takođe pozvao roditelje da zadrže tinejdžere kod kuće kako bi se suzbili neredi, rekavši da su mnogi od uhapšenih upravo mladi ljudi.

- Odgovornost roditelja je da ih zadrže kod kuće i zato je važno, kako bi svi bili mirni, da se roditeljska odgovornost može u potpunosti iskoristiti - rekao je Makron. Poručio je da ništa ne opravdava nasilje i osudio je "neprihvatljivu situaciju".

- Postoji neprihvatljiva instrumentalizacija smrti tinejdžera, zbog čega svi žalimo - naveo je francuski predsednik, prenosi BFM TV. Dodao je da će, ukoliko dođe do novih nereda, biti raspoređeno još policajaca na ulicama Francuske.

Policija je juče, tokom noći, uhapsila 667 osoba širom zemlje nakon nasilja koje je izbilo u Marselju, Lionu, Pou, Tuluzu i Lilu tokom treće noći protesta zbog ubistva tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla koga je ubio policajac jer nije zaustavio automobil.

BONUS VIDEO: VESELO NA ULICAMA PARIZA - Obeležava se Dan muzike širom grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?