"NEKA EVROPLJANI SAMI REŠAVAJU SVOJE PROBLEME": Peskov - Zamrzavanje ruske imovine je zadiranje u svojinu

Srna

10. 03. 2023. u 13:05

RUSIJA će nastaviti da se bori protiv zamrzavanja ruskih sredstava od strane EU, jer je to napad na temelje svetske ekonomije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НЕКА ЕВРОПЉАНИ САМИ РЕШАВАЈУ СВОЈЕ ПРОБЛЕМЕ: Песков - Замрзавање руске имовине је задирање у својину

Foto: EPA

Na pitanje novinara kakav je stav Kremlja prema činjenici da EU i dalje pokušava da zamrzne veliki deo ruske imovine, on je odgovorio da Rusija ne prihvata sve te blokade.

- Smatramo da predstavljaju kršenje međunarodnog prava i zadiranje u imovinu, u državnu i privatnu svojinu. Drugim rečima, zadiranje u temelje svetske ekonomije. To je protivzakonito. Borićemo se protiv toga - naglasio je Peskov.

On je dodao "neka Evropljani sami rešavaju ove probleme".

Američka agencija "Blumberg" objavila je juče da se EU bori da pronađe i zamrzne imovinu sankcionisanih ruskih milijardera, pri čemu je ukupna cifra tek skromno porasla poslednjih meseci.

Prema pisanju "Blumberga", EU je do sada zamrznula 20,9 milijardi evra imovine. To je uprkos činjenici da su, prema zvaničnoj statistici Evropske komisije, u 2019. godini ruska direktna strana ulaganja u EU procenjena na 136 milijardi evra, preneo je TASS.

BONUS VIDEO: "GRAD SVETLOSTI" PREKRIVEN SMEĆEM: Nastavlja se štrajk komunalnih radnika u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna