"PREDUZELI SMO SOPSTVENE MERE": Peskov - Moskva ne priznaje ograničenja cene nafte

Srna

07. 03. 2023. u 12:03

RUSIJA ne priznaje ograničenje cene koje su uvele zapadne kompanije na rusku naftu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПРЕДУЗЕЛИ СМО СОПСТВЕНЕ МЕРЕ: Песков - Москва не признаје ограничења цене нафте

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

On je komentarisao saopštenje SAD da ograničenje "dobro funkcioniše".

- Grupa sedam postavila je ograničenje cena nafte, ali to realno ne postoji. Mi ne priznajemo ograničenje cena - rekao je Peskov.

On je pojasnio da su zemlje G7 postavile gornju granicu cene ruske nafte, koja, zapravo, ne postoji ako se pogleda nivo tržišnih cena.

Specijalni američki koordinator za globalnu infrastrukturu i energetsku bezbednost Ejmos Hohštajn izjavio je ranije za "Sputnjik" da je prerano da se kaže da li zapadni plan za ograničenje cene nafte u Rusiji funkcioniše, ali "da je za sada dobro".

- S jedne strane, zemlje G7 su postavile gornju granicu cena, a sa druge strane, čini se da nema ograničenja cena, na osnovu postojećeg nivoa cena u aktuelnoj praksi - naglasio je Peskov.

Odgovarajući na pitanje kako se Kremlj odnosi prema izjavi SAD da ograničenje cene ruske nafte dobro funkcioniše, Peskov je napomenuo da je Rusija preduzela sopstvene mere, pišu RIA Novosti.

- S druge strane, mi smo, naravno, preduzeli sopstvene mere. Ne priznajemo bilo kakvo ograničenje cena. Radimo tako da ovaj sistem ne šteti našim sopstvenim interesima - dodao je Peskov.

Vašington je jedan od ključnih arhitekata ograničenja cena nafte, čiji je cilj da smanji zaradu Moskve od izvoza sirove nafte i goriva.

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu