SKANDAL U FRANCUSKOJ SKUPŠTINI: Ministar pokazao lakat (FOTO/VIDEO)

PRAVI skandal nastupio je u francuskoj skupštini kada je u ministar pravosuđa Erik Dipon Moreti uvredljivo pokazao lakat usred zasedanja.

СКАНДАЛ У ФРАНЦУСКОЈ СКУПШТИНИ: Министар показао лакат (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

 I to ne jednom, nego dvaput! Učinio je to prema predsedniku grupe Republikanaca Olivijeu Marleksu, kada ga je ovaj u utorak podsetio da se protiv njega vodi istraga zbog eventuelnog ilegalnog prisvajanja interesa.

Nastala je prava pometnja u skupštini, a potpredsednica parlamenta Elodi Žakije Laforž ga je oštro opomenula i iskritikovala. Potom je prekinula sednicu sve dok se ministar nije izvinio. Erik Dipon Moreti je podsetio i da negira sve navode iz istrage, pozivajući se na pretpostavku nevinosti.

Opozicija sada traži njegovu ostavku, dok je vlast stala u zaštitu ministra, ističući da je najvažnije to što se izvinio i da to više ne ponovi. Morao je da se o svemu izjasni i portparol Vlade Olivije Veran.

Sve se događa u trenutku velikih protesta u zemlji zbog penzijske reforme koja se nalazi u proceduri u Skupštini i Senatu, zbog čega je nelagodnost još veća. Vladi, svakako, ovaj skandal nije bio potreban, naročito u ovako škakljivom trenutku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)